Επίσημα λειτουργεί από σήμερα το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Λάρνακας

13:33 3/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

Την λειτουργία του και επίσημα άρχισε σήμερα το Κοινωνικό Παντοπωλείο που διοργάνωσε ο Δήμος Λάρνακας και από τη μέχρι σήμερα ανεπίσημη λειτουργία του έχουν βοηθηθεί συνολικά με διάφορους τρόπους άνω των 15 οικογενειών της πόλης. Το Παντοπωλείο λειτουργεί στο χώρο του Δημοτικού Μελάθρου Ευγηρίας που βρίσκεται δίπλα από την εκκλησία της Παναγίας της Γαλακτοτροφούσας στη Λάρνακα, από δύο εθελόντριες του Μελάθρου το πρωί και από δύο εθελοντές του Δήμου Λάρνακας το απόγευμα.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ

ο Πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικής Πρόνοιας και Εθελοντισμού του Δήμου Λάρνακας Ηλίας Ηλία «το Κοινωνικό Παντοπωλείο ύστερα από την επικύρωση του καταστατικού λειτουργίας του από το Δημοτικό Συμβούλιο της Λάρνακας και μετά από εισήγηση του Δημάρχου Ανδρέα Λουρουτζιάτη, ξεκίνησε σήμερα και επίσημα τη λειτουργία του. Το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε χθες και ομόφωνα την υιοθέτηση των αιτήσεων για παροχή βοήθειας προς όσους συνανθρώπους μας έχουν ανάγκη, ιδιαίτερα αυτή την κρίσιμη οικονομικά περίοδο που διανύει η Κύπρος».

Πρόσθεσε ότι «ανεπίσημα το Παντοπωλείο άρχισε να λειτουργεί από τις ημέρες του Πάσχα οπόταν δινόταν φαγητό σε άπορες οικογένειες χωρίς να χρειαστεί η υποβολή αιτήσεων με αποτέλεσμα να μην κλείσουμε την πόρτα σε κανένα. Ωστόσο από εδώ και πέρα όσοι επιθυμούν την παροχή βοήθειας θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση τόσο στο κτίριο όπου στεγάζεται το Κοινωνικό Παντοπωλείο ή θα συμπληρώνουν το σχετικό έντυπο που θα πάρουν από το Δημαρχείο. Μία φορά την εβδομάδα θα συνεδριάζει η Ad Hoc Επιτροπή που έχει οριστεί από το Δημοτικό Συμβούλιο Λάρνακας για να εξετάζει τις αιτήσεις και την Παρασκευή, ημέρα που θα ανοίγει το Παντοπωλείο, θα διανέμονται και τα τρόφιμα προς τους δικαιούχους».

Κληθείς να αναφέρει κατά πόσον ανταποκρίνονται στην πρόσκληση αυτή του Δήμου οι Λαρνακείς, απάντησε θετικά προσθέτοντας μάλιστα πως «η ανταπόκριση που είχαμε ήταν μεγαλύτερη από το αναμενόμενο, αφού η προσφορά τροφίμων είναι πάρα πολύ εύκολη. Συγκεκριμένα έχουν τοποθετηθεί μετά τα ταμεία σε αρκετές υπεραγορές της Λάρνακας ειδικά κουτιά μέσα στα οποία θα μπορούν οι πολίτες να τοποθετούν τα προϊόντα που θέλουν να προσφέρουν, δηλαδή ξηρά τροφή, φασόλια, ρύζι, αλεύρι, δημητριακά προγεύματος, μακαρόνια, λάδι και οτιδήποτε άλλο επιθυμεί».

Σε σχετική ερώτηση ο κ. Ηλία είπε ότι ο κόσμος θα μπορεί να μεταφέρει τα προϊόντα που θέλει να προσφέρει και στο κτίριο του Κοινωνικού Παντοπωλείο όπου λαμβάνονται και οι εισφορές από οργανωμένα σύνολα. Εδωσε μάλιστα και παράδειγμα τους Κανταδόρους του Ζήνωνα οι οποίοι την περασμένη εβδομάδα είχαν μεταφέρει ένα διπλοκάμπινο αυτοκίνητο γεμάτο φαγητό σε ξηρή μορφή.

«Προς το παρόν έχουμε πλεόνασμα τροφών και δεν θέλουμε να αρνηθούμε σε κανένα τη βοήθεια μας. Θεωρούμε ότι τυχόν άρνησή μας να δώσουμε τρόφιμα σε οποιονδήποτε συμπολίτη μας, θα είναι αποτυχία τόσο για τον θεσμό του Κοινωνικού Παντοπωλείου όσο και του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρνακας» είπε.

Ερωτηθείς πόσες οικογένειες έχουν βοηθηθεί μέχρι σήμερα από τη λειτ

Keywords
Τυχαία Θέματα