Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου 20/4/2012

08:33 20/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ποικίλα είναι τα θέματα που προβάλλει σήμερα ο κυπριακός Τύπος στα πρωτοσέλιδά του, όπως η συνάντηση του ΓΓ ΟΗΕ με τον Αλεξάντερ Ντάουνερ για τις συνομιλίες στο Κυπριακό, το νομοσχέδιο για τη ρύθμιση του στοιχήματος, η κατάσταση στους κυπριακούς ιππόδρομους, οι πολλές παραπομπές μαθητών σε ψυχολόγους, οι προεκτάσεις της προφυλάκισης Τσοχατζόπουλου και

στην Κύπρο και το θέμα της άρσης της ασυλίας του Προέδρου Χριστόφια σε σχέση με την έκρηξη στο Μαρί.

Η «Αλήθεια» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Online casino τέλος» γράφει ότι μετά από πολλούς μήνες η Επιτροπή Νομικών της Βουλής ολοκλήρωσε τη συζήτηση όλων των προνοιών του πολύκροτου νομοσχεδίου για ρύθμιση του στοιχήματος και απαγόρευση του ηλεκτρονικού τζόγου και στις 2 Μαϊου τα κόμματα θα δώσουν τις τελικές τους τοποθετήσεις. Αλλού, η «Α» γράφει ότι μετά την αποκάλυψη της εφημερίδας για το μπέρδεμα που έγινε πριν 27 χρόνια με δύο κορίτσια να μεγαλώνουν η μίας την οικογένεια της άλλης, το Υπουργείο Υγείας προβαίνει σε όλες τις ενέργειες για να διασφαλίσει ότι τέτοιο λάθος δεν θα ξανασυμβεί. Επίσης, γράφει ότι νέα νομοθεσία θα προνοεί πλαφόν στους σκύλους.

«Η Σημερινή» με κύριο θέμα «Κόκκινοι φάκελοι στον κυπριακό ιππόδρομο» γράφει ότι η τελευταία απάτη στον ιππόδρομο με την πλαστοπροσωπία αλόγου αποτελεί απλώς την κορυφή του παγόβουνου για όσα συμβαίνουν εκεί. Γράφει επίσης ότι μετά τη δεδηλωμένη όπως φαίνεται απόφαση του Δημήτρη Χριστόφια να μην επαναδιεκδικήσει το προεδρικό αξίωμα επανέρχεται στην ατζέντα του ΑΚΕΛ το όνομα του τέως Υπουργού Οικονομικών Κίκη Καζαμία. Η «Σ» προβάλλει ακόμη δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου στην εφημερίδα για το θέμα του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, ο οποίος ανέφερε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προβληματίζεται και θα ανακοινώσει την απόφασή του την ερχόμενη εβδομάδα.

«Ο Φιλελεύθερος» στο κύριο του θέμα με τίτλο «4.746 μαθητές στον ψυχολόγο» γράφει ότι νέο ρεκόρ παραπομπών σημειώθηκε το 2011 στους εκπαιδευτικούς ψυχολόγους, αφού συνολικά 4.746 παιδιά από το νηπιαγωγείο μέχρι το Λύκειο παραπέμφθηκαν στους ψυχολόγους για εξειδικευμένη βοήθεια και στήριξη. Αλλού, γράφει ότι κούρσα με το χρόνο κάνουν Κεντρική και Λαϊκή Τράπεζα προκειμένου να πετύχουν συμμετοχή των κυπριακών τραπεζών στο σχέδιο ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών. Σε άλλο της θέμα η εφημερίδα γράφει ότι στο Βατικανό για επαφές βρίσκεται ο Αρχιεπίσκοπος για πολυήμερη επίσκεψη πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας.

Η «Χαραυγή» υπό τον τίτλο «Υπερασπιστής της αγοράς Tor-M1 ο Ν. Αναστασιάδης» γράφει ότι ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ «κατηγορούσε τον Χριστόφια για χρεοκοπία, ενώ ισχυριζόταν ότι δεν έγινε διασπάθιση δημόσιου χρήματος με τους S-300 και ότι οι Tor-M1 ήταν ‘ομπρέλα προστασίας’. Σε άλλο της θέμα, η εφημερίδα γράφει ότι επιστολή-καμπανάκι έστειλε ο Πρόεδρος Χριστόφιας στον ΓΓ του ΟΗΕ πριν τη συνάντησή του με τον κ. Ντάουνερ, η οποία αναφέρεται στις εξελίξεις των συνομιλιών από της έναρξής τους μέχρι σήμερα και σημειώνει ότι η συνέχιση των διαπραγματεύσεων είναι μονόδρομος. Α

Keywords
Τυχαία Θέματα