Τελευταίο ‘αντίο’ στον Δημήτρη Μητροπάνο

22:42 19/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

Χιλιάδες κόσμου από κάθε γωνιά της Ελλάδας, από την ιδιαίτερη πατρίδα του στα Τρίκαλα, αλλά και από την Κύπρο, απότισαν ύστατο φόρο τιμής στον Δημήτρη Μητροπάνο, του οποίου η σορός εκτέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα στο παρεκκλήσι του Αγίου

Λαζάρου, από νωρίς το πρωί και παρακολούθησαν την εξόδιο ακολουθία που ακολούθησε.

Ξεχώρισε η παρουσία πολλών νέων ανθρώπων που τον αποχαιρέτησαν με ένα κόκκινο τριαντάφυλλο. Η οικογένεια δεν θέλησε να εκφωνηθούν επικήδειοι και απέρριψε την πρόταση να τελεστεί η κηδεία δημοσία δαπάνη, όπως είχε προτείνει το Υπουργείο Πολιτισμού, αναλαμβάνοντας όλα τα έξοδα.

Οι Πρόεδροι της Δημοκρατίας Ελλάδας και Κύπρου, καθώς και όλα τα ελληνικά πολιτικά κόμματα, είπαν το δικό τους «αντίο» με ένα στεφάνι ανάμεσα σε αυτά των συγγενών. Επιθυμία της οικογένειας, αντί για στεφάνια, να κατατεθούν χρήματα στην υπηρεσία του Δήμου Αθηναίων για τους άστεγους.

Το παρόν έδωσαν και δεκάδες συνάδελφοί του, αλλά και άνθρωποι από άλλους καλλιτεχνικούς χώρους, όπως και από την πολιτική. Μεταξύ άλλων οι Σπύρος Χαλβατζής και Θανάσης Παφίλης από το ΚΚΕ, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης από το ΣΥΡΙΖΑ, και ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης.

Ο καλλιτεχνικός χώρος ήταν σχεδόν σύσσωμος και συντετριμμένος. Παρέστησαν οι Γιώργος Μεσσάλας, Κατιάνα Μπαλανίκα, Πίτσα Παπαδοπούλου, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Γιώργος Κατσαρός, Χρήστος Νικολόπουλος, Δήμητρα Γαλάνη, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Μαρινέλλα, Πασχάλης Τερζής, Λάκης Λαζόπουλος, Μίρκα Παπακωνσταντίνου, Αντώνης Ρέμος, Ελένη Ράντου, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Διονύσης Τσακνής, Στέλιος Διονυσίου, Λάκης Παπαδόπουλος και πολλοί άλλοι.

Keywords
Τυχαία Θέματα