Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου 21/04/2012

09:36 21/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών να κρίνει ένοχους για ανθρωποκτονία εξ αμελείας τέσσερις κατηγορουμένους στην υπόθεση ΗΛΙΟΣ, οι συμφωνίες Κύπρου-Κίνας χθες στο Προεδρικό, η επιλογή του Κουρίου για την επίσημη τελετή έναρξης της κυπριακής προεδρίας της ΕΕ και οι αντιδράσεις που υπάρχουν, όπως και οι συλλήψεις για υπόθεση απάτης στον

ιππόδρομο, είναι μερικά από τα κύρια θέματα του σημερινού Τύπου.

Η ”Αλήθεια” υπό τον τίτλο ”ΑΚΕΛ σε αμηχανία…Χριστόφιας στην Ελίτα!” γράφει ότι αλλιώς υπολόγιζε το ΑΚΕΛ ότι θα του έβγαινε η πρώτη προεδρία του κράτους από καθαρόαιμο στέλεχος του κόμματος και αλλιώς κατέληξαν τελικά τα πράγματα, μια εξέλιξη που προκαλεί μεγάλη αμηχανία στην ηγεσία και τα στελέχη όλων των βαθμίδων του κόμματος σημειώνοντας ότι τις προθέσεις του για τις προεδρικές εκλογές θα αφήσει ο Πρόεδρος Χριστόφιας, να διαφανούν στην πρεμιέρα της εκπομπής της Ελίτας Μιχαηλίδου, την ερχόμενη Δευτέρα. Σε άλλο θέμα η εφημερίδα γράφει ότι βουνό οι απλήρωτοι λογαριασμοί ασθενών στο Υπουργείο Υγείας, αφού πολίτες δεν μπορούν να πληρώσουν και ζητούν διακανονισμό με το Υπουργείο. Αλλού αναφέρεται ότι έγιναν πέντε συλλήψεις για την απάτη στον ιππόδρομο.

”Η Σημερινή” υπό τον τίτλο ”Ανέτειλε ο ήλιος της δικαιοσύνης στην Αθήνα” γράφει ότι το Πρωτοδικείο Αθηνών έκρινε ένοχους για ανθρωποκτονία εξ αμελείας με ενσυνείδητη αμέλεια τους Δημήτρη Πανταζή, Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας ”Ηλιος”, Γιώργο Κικκίδη, Διευθυντή Πτητικών Επιχειρήσεων και Γιάνκο Στοϊμένοβ, Βούλγαρο Αρχιπιλότο της εταιρείας και με ασυνείδητη αμέλεια τον μηχανικό της εταιρείας Αλαν Ιργουιν. Και οι τέσσερις κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν με ποινή βάσης τα τρία χρόνια φυλάκιση για το πρώτο θύμα συν ένα χρόνο για κάθε χρόνο, σύνολο 123 χρόνια έκαστος. Η ποινή είναι μη εξαγοράσιμη. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι έστησαν πάρτι με ναρκωτικά δεκαεννιά νέοι και έφηβοι. Σε άλλο θέμα γίνεται αναφορά σε εντοπισμό όπλου με υπόδειξη του ισοβίτη Κίτα Αντώνη Προκοπίου.

”Ο Φιλελεύθερος” υπό τον τίτλο ”Ενοχοι για 121 νεκρούς” αναφέρεται στην καταδίκη στην Αθήνα για την Ηλιος, κάνοντας λόγο για ”νομικό μπέρδεμα με τις δύο παράλληλες δίκες”. Όπως γράφει, επειδή δεν μπορεί να υπάρξουν δύο αποφάσεις δικαστηρίων για το ίδιο κατηγορητήριο και με τους ίδιους κατηγορουμένους και επειδή τον Μάιο αναμένεται η εκδίκαση της έφεσης του Γενικού Εισαγγελέα Πέτρου Κληρίδη εναντίον της αθωωτικής απόφασης του Κακουργιοδικείου Λευκωσίας, τελικά τα πάντα μπορεί να εξαρτηθούν τελεσίδικα από το ποια απόφαση έφεσης θα εκδοθεί πρώτη. Σε άλλο θέμα αναφέρει πως η επιλογή του Κουρίου για την επίσημη τελετή έναρξης της κυπριακής προεδρίας της ΕΕ στις 5 Ιουλίου προκαλεί πονοκέφαλο αφού οι Βρετανοί ζητούν την ασφάλεια και η αντιπολίτευση ζητά εξηγήσεις. Αλλού γράφει ότι την πόρτα του Υπουργείου Οικονομικών χτύπησε η Triple Five ζητώντας το 70% των μετοχών των Κυπριακών Αερογραμμών.

Η ”Χαραυγή” υπό τον τίτλο ”Ενοχοι για ανθρωποκτονία” γράφει ότι καταδικάστηκαν σε 123 χρόνια φυλάκισης έκαστος οι κατηγορούμενοι της ΗΛ

Keywords
Τυχαία Θέματα