Επισκόπηση τουρκοκυπριακού Τύπου 18/11/2012

10:24 18/11/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ποικίλη είναι η σημερινή θεματολογία στον τουρκοκυπριακό Τύπο με θέματα που αφορούν τις αποζημιώσεις στους Ε/κ από την λεγόμενη επιτροπή αποζημιώσεων του ψευδοκράτους, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ελαιοπαραγωγοί στα κατεχόμενα λόγω της απαγόρευσης της εξαγωγής του ελαιολάδου και αστυνομικά νέα. Αλλού, αναφέρεται ότι τα περιστατικά καρκίνου στα κατεχόμενα αυξάνονται σε  ανησυχητικά επίπεδα.

Η εφημερίδα «Αφρίκα», με τίτλο «Στήριξη στην απεργία

πείνας στην Αμμόχωστο» γράφει ότι ομάδα Κούρδων φοιτητών άρχισε τον δικό της αγώνα στην κατεχόμενη Αμμόχωστο υπέρ των απεργούντων Κούρδων σε φυλακές στην Τουρκία. Οι Κούρδοι στην Τουρκία συνεχίζουν την απεργία πείνας τους εδώ και δύο μήνες. Αλλού, γράφει ότι φοιτητές στο παράνομο πανεπιστήμιου Εγγύς Ανατολή οργάνωσαν εκδήλωση διαμαρτυρίας και καταδίκης των επιθέσεων του Ισραήλ στη Γάζα.

Η εφημερίδα «Χαλκίν Σεσί»,με κύριο τίτλο «Απαγορεύτηκε η εξαγωγή ελαιόλαδου» γράφει ότι οι ελαιοπαραγωγοί στα κατεχόμενα αντιμετωπίζουν προβλήματα αφού έχει απαγορευτεί η εξαγωγή των προϊόντων της ελιάς όπως το λάδι με αποτέλεσμα μεγάλες ποσότητες ελιάς να καταστρέφονται. Αλλού γράφει ότι, θα αυξηθεί ο φόρος που θα επιβληθεί στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και αυτό θα της οδηγήσει στην πτώχευση.

Η εφημερίδα «Χαβαντίς» με τίτλο «Κρίμα είναι το λάδι» αναφέρει ότι απαγορεύτηκε η εξαγωγή από τα κατεχόμενα των προϊόντων της ελιάς λόγω της μη εφαρμογής των ευρωπαϊκών προτύπων. Επίσης, γράφει ότι παρά τις προσπάθειες περισυλλογής σκουπιδιών στην κατεχόμενη Λευκωσία ακόμη δεν έχει επανέλθει η καθαριότητα στην πόλη.

Η εφημερίδα «Κίπρις», με κύριο τίτλο «Καρκίνος και καρδιά» γράφει ότι ο καρκίνος και οι καρδιοπάθειες είναι το πρώτο αίτιο θανάτων στα κατεχόμενα και για το λόγο αυτό οι κατοχικές αρχές αποφάσισαν όπως ασθενείς αποστέλλονται στο εξωτερικό για θεραπεία. Αλλού γράφει ότι ο «διευθυντής» του κέντρου πολιτικής της Μεσογείου στα κατεχόμενα Ανίλ Καγιά με επαφές σε όλο τον κόσμο προσπαθεί να προωθήσει την πολιτική του ψευδοκράτους και να ζητήσει τη στήριξη των λόμπυ.

Η εφημερίδα «Γενί Ντουζέν», με τίτλο «90 εκατομμύρια Στερλίνες στους Ρωμιούς» γράφει ότι μέχρι σήμερα έχουν γίνει 1265 αιτήσεις στην λεγόμενη επιτροπή αποζημιώσεων του ψευδοκράτους και οι αιτήσεις που έγιναν δεκτές έχουν αποζημιωθεί συνολικά με 90 εκατομμύρια στερλίνες. Αλλού αναφέρεται σε μήνυμα του Τούρκου Υπουργού Εγκεμέν Μπαγίς, που ανάρτησε σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, και στην οποία εκφράζει την στήριξη της χώρας του στο ψευδοκράτος.

Keywords
Τυχαία Θέματα