Επισκόπηση τουρκοκυπριακού Τύπου 7/3/2013

10:04 7/3/2013 - Πηγή: OnlyCY

Η επιβεβαίωση ότι στα κατεχόμενα υπάρχουν κρούσματα του ιού της γρίπης των χοίρων, οι δηλώσεις των υποψηφίων το «αξίωμα» του «δημάρχου» της κατεχόμενης Λευκωσίας, το πρόβλημα των σκουπιδιών στην κατεχόμενη Λευκωσία, είναι κάποια από τα θέματα που κυριαρχούν στα σημερινά πρωτοσέλιδα των πέντε τουρκοκυπριακών εφημερίδων.

Η εφημερίδα «Αφρίκα» (Αφρική), με πηχυαίο τίτλο «Είμαστε όλοι Σπάρτακοι», γράφει ότι ο γενικός συντονιστής της νεοσύστατης επιτροπής θυμάτων του επιτοκίου και των τραπεζικών εντολών, Καζίμ Ανν, σε χθεσινές δηλώσεις του είπε ότι ο μόνος τρόπος να δώσουν ένα τέλος στην

οικονομική γενοκτονία που τους ταλανίζει είναι να γίνουν όλοι Σπάρτακοι. Η εφημερίδα γράφει ακόμα ότι, ο δικηγόρος Ενβέρ Όζτουρκ ζήτησε από τον μεγαλοεπιχειρηματία Βακκάς Αλτίνμπας 1 εκατομμύριο στερλίνες για να εμποδίσει δημοσίευση που αφορά τον δεύτερο στην εφημερίδα Χαμπερντάρ. Αλλού αναφέρει ότι τα αποτελέσματα των αναλύσεων του Κεμάλ Ονέρ Ερουτερέν, για τον οποίο υπήρχε υποψία ότι είχε προσβληθεί από τον ιό της γρίπης των χοίρων, βγήκαν θετικά.

Η εφημερίδα «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού), με πηχυαίο τίτλο «Ο δήμος που ταιριάζει στον 21ο αιώνα» αναφέρεται σε δηλώσεις του υποψηφίου του Δρ Σούφι Χιουντάογλου για την λεγόμενη δημαρχία του κατεχόμενου «δήμου» Λευκωσίας, ο οποίος εξήγησε τα σχέδια του για την αναδιάρθρωση του «δήμου Λευκωσίας». Ακόμα γράφει ότι, προχθές το βράδυ στο κατεχόμενο λιμάνι της Αμμοχώστου εμπορικό πλοίο με συριακή σημαία άρχισε να βυθίζεται, αλλά με την παρέμβαση των «αρχών» του λιμανιού, η καταστροφή εμποδίστηκε. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι σε κάποιες περιοχές της κατεχόμενης Λευκωσίας τα σκουπίδια δεν συλλέγονται με αποτέλεσμα να γεμίσουν οι δρόμοι με σκουπίδια.

Με τίτλο «Κατάρρευση», η εφημερίδα «Χαβαντίς» (Είδηση), αναφέρει ότι στην επαρχία της Μόρφου, εκτός από την παραγωγή πορτοκαλιών, ο κόσμος δεν έχει καμία άλλη οικονομική δραστηριότητα και ότι οι πολιτικοί δεν κάνουν κάτι για αυτό. Αλλού γράφει ότι, επισημοποιήθηκε πλέον ότι ο Κεμάλ Ονέρ Ερουτερέν, ο οποίος πέθανε το Σαββατοκύριακο είχε προσβληθεί από τον ιό της γρίπης των χοίρων. Σε άλλο θέμα γράφει ότι η αστυνομία της Κυπριακής Δημοκρατίας παρέδωσε τον Αχμέτ Ες στην «αστυνομία» των κατεχομένων. Ο Αχμέτ Ες προσπάθησε να περάσει στις ελεύθερες περιοχές για να διαφύγει στο εξωτερικό λόγω προβλημάτων που έχει με την «αστυνομία» των κατεχομένων.

Με τίτλο «Προστρέχει για βοήθεια», η εφημερίδα «Κίπρις» (Κύπρος), γράφει ότι επιτέλους αύριο καταφτάνει ένα από τα τέσσερα πλοία με σκοπό την εξασφάλιση της τροφοδότησης των σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην Κερύνεια. Αλλού γράφει ότι, ότι είναι σίγουρο πλέον ότι ο Κεμάλ Ονέρ Ερουτερέν, είχε προσβληθεί από τον ιό της γρίπης των χοίρων. Αλλού αναφέρει ότι ο Αχμέτ Ες προσπάθησε να περάσει στις ελεύθερες περιοχές για να διαφύγει στο εξωτερικό λόγω αδικημάτων που έχει διαπράξει στα κατεχόμενα, ενώ ζήτησε άσυλο, τελικά η αστυνομία της Κυπριακής Δημοκρατίας τον παρέδωσε στην «αστυνομία» των κατεχομένων.

Η εφημερίδα «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη), με τίτλο «Θράσος!» γράφει ότι ο «βουλευτής» του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος και υποψήφιος για το αξίωμα του «δημάρχου» της κατεχόμενης Λευκωσίας Καντρί Φελλάχογλου, σε συνάντηση που είχε χτες με την συντεχνία καθηγητών ΚΤΟΣ, δήλωσε ότι τα κόμμα Εθνικής Ενότητας και το Δημοκρατικό κόμμα έχουν το θράσος να παρουσιάζουν υποψηφίους τους για τις επερχόμενες «εκλογές». Ακόμα γράφει ότι η σειρά Κ0984 του φαρμάκου TheraFlu αποσύρεται από την αγορά και προτρέπει το κοινό να είναι προσεκτικό. Αλλού αναφέρει ότι τα αποτελέσματα των αναλύσεων του Κεμάλ Ονέρ Ερουτερέν, για τον οποίο υπήρχε υποψία ότι είχε προσβληθεί από τον ιό της γρίπης των χοίρων, βγήκαν θετικά και έτσι είναι σίγουρο πλέον ότι στα κατεχόμενα υπάρχει ο ιός Η1Ν1.

Keywords
Τυχαία Θέματα