Επιτήδειοι εισπράττουν €600 από άνεργους για να τους βρουν εργασία στην Γαλλία

19:36 10/8/2013 - Πηγή: OnlyCY

Επιτήδειοι έστησαν κομπίνα υποσχόμενοι σε άνεργους ”εργασία” έναντι αμοιβής.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, οι εν λόγω ”μεσάζοντες” υπόσχονται σε άνεργους να τους εξεύρουν εργασία στην Γαλλία και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες και εισπράττουν εκ των προτέρων €600 από τον κάθε ένα.

Άνεργοι καταγγέλουν στην ιστοσελίδα μας ότι έχουν καταβάλει σε ”εταιρεία” 600 ευρώ με σκοπό να τους βρει εργασία στο εξωτερικό.

Μέχρι στιγμής, η εν λόγω ”εταιρεία” έχει ξεγελάσει γύρω στα 100 άτομα, δηλαδή έχει εισπράξει από τα θύματά της το συνολικό ποσό των €60.000. Η εταιρεία υπόσχεται στα άτομα που έχουν πληρώσει ότι θα λαμβάνουν μισθό €1.500 το μήνα από 7.00 π.μ. μέχρι και τις 2.00 μ.μ. και μετά τις 2.00 θα τους καταβάλλεται υπερωριακή απασχόληση.

Τους έχουν επίσης υποσχεθεί δωρεάν διαμονή.

Η εν λόγω εταιρεία δεν κατέχει άδεια γραφείου εξευρέσεως εργασίας με βάση τον «περί Ιδιωτικών Γραφείων Εξευρέσεως Εργασίας Νόμο», σύμφωνα με τον οποίο οποιοσδήποτε ασχολείται με την εξεύρεση εργασίας ή τοποθέτηση προσωπικού και λειτουργεί ως μεσάζων, χρειάζεται άδεια η οποία εκδίδεται από το τμήμα (Τμήμα Εργασίας). Με βάση τη νομοθεσία δεν δικαιούνται να χρεώνουν με οποιοδήποτε ποσόν όποιους αναζητούν εργασία. Ό,τι τους αναλογεί θα πρέπει να το εισπράξουν από τον εργοδότη για σκοπούς εξεύρεσης κατάλληλου προσωπικού».

Η ιστοσελίδα μας κατέχει το όνομα της εταιρείας και την ιστοσελίδα της και καλεί την Αστυνομία να προβεί στην εξέταση του θέματος και να προβεί σε ενημέρωση του κόσμου ώστε να τον προφυλάξει από επιτήδειους που αισχροκερδούν εις βάρος του.

Εμείς συστήνουμε προσοχή και ενημερώνουμε ώστε να μην υπάρξουν άλλα θύματα εκμετάλλευσης.

Δείτε τη λίστα με τα αδειούχα ιδιωτικά γραφεία εξεύρεσης εργασίας εδώ!

Keywords
Τυχαία Θέματα