Έρευνα για τους υπαλλήλους που δεν κατέβαλλαν το επίδομα ασθενείας

12:42 2/11/2012 - Πηγή: OnlyCY

Τον διορισμό του ελεγκτικού οίκου KPMG και του Δημοτικού Γραμματέα ως ερευνώντων λειτουργών, για να διεξάγουν έρευνα προκειμένου να ληφθούν τα μέτρα που απαιτούνται στο θέμα των υπαλλήλων του Δήμου Λάρνακας οι οποίοι έπαιρναν το μισθό τους και ταυτόχρονα επιταγή από το Γραφείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων ενώ ήταν με άδεια ασθενείας, ενέκρινε χθες βράδυ ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο σε χθεσινοβραδινή έκτακτη συνεδρία του.

Σε γραπτή ανακοίνωση του Δήμου αναφέρεται ότι το Δημοτικό Συμβούλιο «ενημερώθηκε από αρμόδιους υπηρεσιακούς

λειτουργούς για το θέμα της μη έγκαιρης καταβολής των επιδομάτων ασθενείας από εργατοϋπαλλήλους του Δήμου, αλλά και για αδυναμίες στις ακολουθούμενες διαδικασίες, οι οποίες συνέτειναν ώστε να δημιουργηθεί το συγκεκριμένο πρόβλημα».

Το Δημοτικό Συμβούλιο, συνεχίζει, «είναι αποφασισμένο να προχωρήσει σε πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης ώστε να αποδοθούν οι οποιεσδήποτε ευθύνες υπάρχουν, σύμφωνα με τους ισχύοντες Δημοτικούς Κανονισμούς, τον περί Δήμων Νόμο και τις Συλλογικές Συμβάσεις, αλλά και να εφαρμοστούν διαδικασίες οι οποίες δεν θα επιτρέπουν παρόμοια συμβάντα στο μέλλον».

Στη ανακοίνωση αναφέρεται ακόμα ότι, ύστερα από εισήγηση του Δημάρχου Ανδρέα Λουρουτζιάτη, το «Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε ομόφωνα τον διορισμό του ελεγκτικού οίκου KPMG και του Δημοτικού Γραμματέα ως ερευνώντων λειτουργών, οι οποίοι θα αναλάβουν εντός 30 ημερών να διενεργήσουν έρευνα και να ετοιμάσουν λεπτομερές πόρισμα, το οποίο θα τεθεί ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου για λήψη των μέτρων που απαιτούνται”.

“Επίσης, εγκρίθηκε η αγορά υπηρεσιών εσωτερικού ελέγχου από τον ιδιωτικό τομέα  με στόχο την βελτίωση των εσωτερικών διαδικασιών, τον έγκαιρο και αποτελεσματικό έλεγχο», σημειώνεται.

Ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο Λάρνακας, καταλήγει η ανακοίνωση, «θέλουν για μιαν ακόμη φορά να τονίσουν την αποφασιστικότητά τους να διορθωθούν τα κακώς έχοντα” και “ταυτόχρονα αναγνωρίζουν ότι τέτοια συμβάντα δεν πρέπει να ισοπεδώνουν καθ’ ολοκληρία το υπεύθυνο και ουσιαστικό έργο που επιτελεί η Δημοτική Υπηρεσία».

Keywords
Τυχαία Θέματα