Έρευνα ζητά η Άγκυρα για το θάνατο Τούρκων σε φωτιά στην Κολωνία

10:31 1/4/2013 - Πηγή: OnlyCY

Τη διεξαγωγή έρευνας ζητά η τουρκική Κυβέρνηση για την φωτιά που ξέσπασε σε υποστατικό στο οποίο διαμένουν Τούρκοι στην Κολωνία. Η πυρκαγιά σημειώθηκε το Σάββατο και προκάλεσε το θάνατο δύο ανθρώπων.

Ο αναπληρωτής Πρωθυπουργός Μπεκίρ Μποζντάγ μιλώντας σε δημοσιογράφους, ανέφερε ότι η Γερμανία πρέπει να διερευνήσει πλήρως το περιστατικό.

Διερωτήθηκε πώς είναι δυνατό οι φωτιές στην Γερμανία να ξεσπούν πάντοτε σε υποστατικά στα οποία διαμένουν Τούρκοι, εκφράζοντας απορία για το ζήτημα αυτό.

«Πώς είναι δυνατό στα σπίτια Τούρκων να υπάρχει

πάντοτε κακή λειτουργία στις ηλεκτρικές κουβέρτες ή κάτι παρόμοιο, νοιώθω την ανάγκη να εκφράσω αυτές τις απορίες προς τις γερμανικές αρχές την ίδια ώρα που αυτές λένε ότι κανένας Νεοναζί δεν εμπλέκεται σε αυτά τα επεισόδια», δήλωσε.

Διερωτήθηκε ακόμη πώς είναι δυνατό οι γερμανικές αρχές πέντε μόνο λεπτά μετά τη φωτιά να κάνουν δηλώσεις και να αποκλείουν την εμπλοκή νεοναζιστικών οργανώσεων.

Ανέφερε ακόμη ότι σε καμία χώρα του κόσμου δεν αντιμετωπίστηκε επαρκώς το ζήτημα της τρομοκρατίας μόνο με μέτρα ασφάλειας, αλλά χρειάζεται ολοκληρωμένη στρατηγική.

Keywords
Τυχαία Θέματα