Έρογλου : ‘Είμαστε κυρίαρχοι στα εδάφη μας’

11:05 17/10/2011 - Πηγή: OnlyCY

 Η στάση των Τ/κ και η διατράνωση της θέσης ότι «εμείς είμαστε κυρίαρχοι σε αυτά τα  εδάφη και κανένας δεν μπορεί να μας διώξει από εδώ», του δίνει δύναμη να διεκδικεί τα  δικαιώματα των Τ/κ στο τραπέζι των συνομιλιών, δήλωσε ο Τ/κ ηγέτης, Ντερβίς  Έρογλου μιλώντας στην κατεχόμενη Κώμη Κεπήρ στα εγκαίνια του «φεστιβάλ  παραδοσιακών οικολογικών ημερών».

Σύμφωνα με τον τ/κ Τύπο, ο κ. Ερογλου και ο «πρωθυπουργός» Ιρσέν Κουτσιούκ,  συμμετείχαν στο «2ο πολιτιστικό και καλλιτεχνικό φεστιβάλ Αγίου Επίκτητου», που  διοργάνωσε το «δημαρχείο» του κατεχόμενου χωριού. Σε ομιλία του ο κ. Ερογλου  εξήρε

τη σημασία πραγματοποίησης τέτοιων εκδηλώσεων λέγοντας ότι μ’ αυτές  προβάλλονται οι αξίες, τα έθιμα και η οντότητα του τ/κ «λαού» σ’ ολόκληρο τον κόσμο.

Ο Τ/κ ηγέτης μετέβη χθες βράδυ στην πόλη Τσανάκαλε στην Τουρκία, όπου το Πανεπιστήμιο 18ης Μαρτίου θα τον αναγορεύσει επίτιμο διδάκτορα διεθνών σχέσεων. Σήμερα το απόγευμα θα δώσει διάλεξη στο Πανεπιστήμιο με θέμα ”Οι διαπραγματεύσεις για την Κύπρο από το χθες στο σήμερα” και θα επιστέψει στα κατεχόμενα απόψε.

Keywords
Τυχαία Θέματα