Ερωτοκρίτου: Να αναλάβουν δράση οι κυβερνώντες για την οικονομία

19:12 20/6/2012 - Πηγή: OnlyCY

“Τραγικό και εξοργιστικό” είναι σύμφωνα με τον Αναπληρωτή Πρόεδρο του ΕΥΡΩΚΟ Ρίκκο Ερωτοκρίτου, η Κυβέρνηση να μετρούν τις ώρες που η Κύπρος θα ενταχθεί στον Μηχανισμό Στήριξης, αντί να αντιμετωπίσει με σοβαρότητα την κατάσταση και να συγκαλέσει σύσκεψη των κομμάτων και των κοινωνικών εταίρων για να βρεθούν λύσεις για διάσωση της οικονομίας.

Σε δηλώσεις στη Λεμεσό, ο κ. Ερωτοκρίτου είπε πως “η οικονομία είναι στον

προθάλαμο του Μηχανισμού και ο Υπουργός Οικονομικών δηλώνει δημόσια ότι μετρά ώρες, ενώ εδώ και μήνες έπρεπε να είχε μετρήσει τα μέτρα που όφειλε να καταθέσει έγκαιρα για να αποτρέψει την κρίση”.

“Οι κυβερνώντες”, συνέχισε, “μετά από τρία χρόνια και πλέον πλήρους απραξίας και αναβλητικότητας, έφτασαν σήμερα να δηλώνουν δημόσια ότι μετρούν ώρες πριν το κατώφλι του μηχανισμού, ωστόσο εξακολουθούν να προσπαθούν να μας πείσουν ότι χειρίστηκαν την οικονομία με επάρκεια” και υποστήριξε ότι “μαζί με τις ώρες που παρέρχονται έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί και η αντοχή της υπομονής των πολιτών, οι οποίοι βλέπουν μια Κυβέρνηση, για τέσσερα και πλέον χρόνια, να αδυνατεί να αποφασίσει για να πράξει τα αυτονόητα, προστατεύοντας την οικονομία αλλά και προστατεύοντας την κοινωνική συνοχή της χώρας”.

Ο κ. Ερωτοκρίτου κάλεσε τους Κυβερνώντες “να σταματήσουν να χρησιμοποιούν τον τραπεζικό τομέα ως αποδιοπομπαίο τράγο”, λέγοντας ότι ο τραπεζικός τομέας έχει τις δικές του ευθύνες ξεχωριστά και αυτοτελώς σε σχέση με την κρίση, αλλά δεν έχει σχέση “με τη δημοσιονομική διαχείριση και τις διαθρωτικές αλλαγές που ποτέ δεν κατάφεραν να κάνουν σωστά εντός της Κύπρου ο Πρόεδρος Χριστόφιας και η Κυβέρνηση του”.

Είπε, επίσης, ότι τους τελευταίους μήνες, “μετά τη σφοδρή πολεμική που δέχεται ο τραπεζικός τομέας”, έχει επικρατήσει ένα κλίμα ανασφάλειας, με αποτέλεσμα να υπάρχει τόσο διαρροή επενδύσεων στο εξωτερικό, αλλά και διαρροή καταθέσεων από την Κύπρο προς το εξωτερικό.

“Τα εγκληματικά λάθη της Κυβέρνησης στην οικονομία δεν κρύβονται πια”, είπε ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ και κάλεσε την Κυβέρνηση “να εγκαταλείψουν την παραφιλολογία, τους επικοινωνιακούς τακτικισμούς, τις αλλοπρόσαλλες τοποθετήσεις, να πάψουν να μετρούν ώρες, λεπτά και δευτερόλεπτα και να συγκαλέσουν άμεσα σύσκεψη υπό την Προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας”.

Όπως είπε, σε αυτή τη σύσκεψη, υπό την Προεδρία του Προέδρου, θα πρέπει να λάβουν μέρος τα πολιτικά κόμματα και ενδεχομένως και άλλοι κοινωνικοί εταίροι, ώστε “να αποφασίσουμε όλοι μαζί να συνεισφέρουμε στη μεγάλη εθνική προσπάθεια για τη διάσωση της οικονομίας”.

Μια τέτοια σύσκεψη, κατέληξε, θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί “νοουμένου ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα πάψει να ισχυρίζεται ότι δεν θα λάβει οποιαδήποτε μέτρα εναντίον των εργαζομένων, εννοώντας βέβαια ως εργαζόμενους, μόνο τους δημόσιους υπαλλήλους”.

Keywords
Τυχαία Θέματα