‘Εσβησαν τα φώτα στη παραλία Φοινικούδων για την ‘Ώρα της Γης’

09:57 1/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

 Τα φώτα του Δημαρχείου Λάρνακας, της Πλατείας Ευρώπης, των καταστημάτων και εστιατορίων που βρίσκονται κατά μήκος της παραλίας των Φοινικούδων, καθώς και ο οδικός φωτισμός έσβησαν χθες βράδυ από τις 8.30 – 9.30, στο πλαίσιο της εκδήλωσης για την ”Ωρα της Γης”.

Το μόνο φως που υπήρχε ήταν από τα εκατοντάδες κεριά, φαναράκια, τα αστέρια και το φεγγάρι δημιουργώντας έτσι μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα. Στις 8.30 άρχισε παράσταση χορού η οποία δεν χρειάστηκε φωτισμό.

Σε χαιρετισμό του ο αντιδήμαρχος Λάρνακας Πέτρος

Χριστοδούλου εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συμμετοχή της Λάρνακας «σ’ αυτή την παγκόσμια εκστρατεία η οποία χρονολογείται από το 2008. Εχουμε καλέσει μέσω του Τύπου τους συνδημότες μας να συμμετάσχουν σ’ αυτή την εκδήλωση ώστε όλοι μαζί να αντιμετωπίσουμε τις κλιματικές αλλαγές και να σώσουμε τον πλανήτη μας».

Πρόσθεσε ότι «η συμμετοχή του Δήμου Λάρνακας φέτος σ’ αυτή την παγκόσμια εκδήλωση γίνεται με τη συνεργασία του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών τα μέλη του οποίου ευχαριστούμε ιδιαίτερα. H αποψινή εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο μιας ευρύτερης συνεργασία των δύο πλευρών που αποσκοπεί στη δημιουργία καλύτερης ποιότητας ζωής των πολιτών και ενός κόσμου φιλικού προς το περιβάλλον”.

Αφού ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους ο κ. Χριστοδούλου ευχήθηκε «οι στόχοι της εκστρατείας «Ωρα της Γης» να στεφθούν με απόλυτη επιτυχία».

Από την πλευρά του ο βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων Γιώργος Περδίκης στο δικό του χαιρετισμό ανέφερε ότι η παραλία των Φοινικούδων της Λάρνακας επιλέγηκε ως ο χώρος για την κεντρική εκδήλωση του Κινήματος γιατί, όπως εξήγησε «είναι πολύ σημαντικό σε μία παραθαλάσσια πόλη της Κύπρου που κινδυνεύει από την άνοδο της στάθμης των νερών λόγω των κλιματικών αλλαγών, να ευαισθητοποιηθούν οι πολίτες σ’ αυτή την παγκόσμια εκστρατεία ενάντια στις κλιματικές αλλαγές».

Πρόσθεσε ότι «η Κύπρος πρέπει οπωσδήποτε να συμμετάσχει με όλες της τις δυνάμεις σ’ αυτή την προσπάθεια, έστω και αν είναι η μικρή η συμβολή της σ’ αυτό το φαινόμενο των κλιματικών αλλαγών. Η Λάρνακα όπως και οι άλλες παραθαλάσσιες πόλεις πρέπει να έχουν ιδιαίτερη ευαισθησία σ’ αυτό το φαινόμενο των κλιματικών αλλαγών».

Ανέφερε ακόμα ότι «απόψε κλείνουμε τα φώτα για μία ώρα αλλά ο αγώνας συνεχίζεται για αυστηρότερα μέτρα για την προστασία του περιβάλλοντος, μείωση των εκπομπών των ρύπων και αποτροπή της έξαρσης του φαινομένου του θερμοκηπίου και των κλιματικών αλλαγών. Ευχαριστούμε το Δήμο Λάρνακας για τη συνεργασία και όλους τους καταστηματάρχες της παραλίας των Φοινικούδων και ελπίζουμε το μήνυμα να φτάσει εκεί που πρέπει να φτάσει δηλαδή στους άρχοντες του κόσμου».

Τα φώτα έσβησαν και σε άλλους Δήμους της επαρχίας Λάρνακας, όπως την Αραδίππου και την Αθηένου.

Keywords
Τυχαία Θέματα