Εθνική συνεννόηση για διαπραγματεύσεις με Τρόικα ζητά ο Γ. Ομήρου

13:17 8/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Εδώ και τώρα επιβάλλεται ενημέρωση, εθνική διαβούλευση και συνεννόηση για μια αποτελεσματική διαπραγμάτευση με τη Τρόικα, δηλώνει ο Πρόεδρος του ΚΣ ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου.

Σε γραπτή ανακοίνωσή του ο κ. Ομήρου αναφέρει ότι «η Κυβέρνηση έχει υποβάλει αίτηση για ένταξη στον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης». Εχει δηλαδή, προσθέτει, «καλέσει την Τρόικα

να έλθει στην Κύπρο προκειμένου να συζητήσει όρους και προϋποθέσεις υπό τις οποίες θα χορηγηθεί δάνειο στην Κυπριακή Δημοκρατία για την αντιμετώπιση της δεινής θέσης στην οποία περιήλθε η κυπριακή οικονομία».

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ «όπως έγινε γνωστό η Τρόικα από 25 Ιουλίου έχει καταθέσει προκαταρκτικές προτάσεις για τα μέτρα που εισηγείται να ληφθούν αναμένοντας τις αντιπροτάσεις και τα σχόλια της Κυβέρνησης» .

Αντί, αναφέρει, «η Κυβέρνηση να διαβουλευθεί με τις πολιτικές δυνάμεις ,αφού πρώτα τις ενημερώσει ,ώστε να καταθέσει αντιπροτάσεις στα πλαίσια μιας σωστής διαπραγμάτευσης με στόχο  την δημοσιονομική εξυγίανση αλλά και την διαφύλαξη του κοινωνικού ιστού, μακριά από πολιτικές μονόπλευρης λιτότητας και σκληρής δημοσιονομικής πειθαρχίας ,επέλεξε τη σιωπή, την αδράνεια και την ακινησία».

Εκφράζει τη θέση ότι «πρόκειται για χείριστη στάση που οδηγεί στο βάθεμα της κρίσης και στο πάγωμα της αγοράς». Η τεχνητή καθυστέρηση που επιχειρεί η Κυβέρνηση, προσθέτει, «δεν θα σώσει την κυπριακή οικονομία. Θα την οδηγήσει αντίθετα στο βάραθρο».

«Εδώ και τώρα επιβάλλεται ενημέρωση, εθνική διαβούλευση και εθνική συνεννόηση για μια αποτελεσματική διαπραγμάτευση», σημειώνει ο κ. Ομήρου.

«Κάθε άλλη στάση και κάθε άλλη καθυστέρηση θα συνιστά έγκλημα εκ προμελέτης εις βάρος της κυπριακής οικονομίας», καταλήγει.

Keywords
Τυχαία Θέματα