Ολοκληρώνεται η Άτυπη Συνάντηση Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ

12:52 8/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Με κοινή διάσκεψη Τύπου που θα παραχωρήσουν στη Λευκωσία η Υπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ  για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας Κάθριν Αστον και η Κύπρια Υπουργός Εξωτερικών Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή ολοκληρώνεται το Σάββατο η Άτυπη Συνάντηση Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ που πραγματοποιήθηκε στην Κύπρο.

Σε δηλώσεις τους χθες στην Πάφο, η κ. Αστον και η κ. Μαρκουλλή επιβεβαίωσαν το γεγονός ότι η Συρία είναι το κύριο θέμα της ημερήσιας διάταξης των ΥΠΕΞ της ΕΕ.

Η

κ. Αστον εξέφρασε την ανησυχία της για το λαό της Συρίας και αναφέρθηκε στη στήριξη της ΕΕ στις προσπάθειες του Ειδικού Απεσταλμένου του ΟΗΕ Λακτντάρ Μπραχίμι να εξευρεθεί μια λύση στη διένεξη. Παράλληλα, τόνισε την ανάγκη η αντιπολίτευση της Συρίας να ενωθεί και να εκπροσωπήσει το σύνολο του συριακού λαού.

Η συνάντηση που είναι γνωστή και ως “Gymnich”, από το ομώνυμο κάστρο στη Γερμανία όπου έλαβε χώρα η πρώτη συνάντηση κατά τη διάρκεια της γερμανικής προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ το 1974, είναι άτυπης μορφής συνάντηση και δεν περιλαμβάνει υιοθέτηση Συμπερασμάτων.

Αυτό δίνει τη δυνατότητα στους Υπουργούς Εξωτερικών της ΕΕ να συζητούν ελεύθερα μεταξύ τους τρέχοντα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ.  Της συνάντησης προεδρεύει η κ. Αστον.

Keywords
Τυχαία Θέματα