Έτοιμος για τα «δώσε-πάρε» δήλωσε ο Έρογλου στο Φούλε

09:56 22/1/2012 - Πηγή: OnlyCY

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο Τ/κ ηγέτης Ντερβίς Έρογλου με τον Επίτροπο αρμόδιο για την Διεύρυνση Στέφαν Φούλε κατά την οποία, όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο κ Έρογλου ανέφερε ότι η τ/κ πλευρά βρίσκεται στην Νέα Υόρκη για να αρχίσει τη διαδικασία «δώσε-πάρε».

Ισχυρίστηκε ακόμα ότι η τ/κ πλευρά είναι έτοιμη να κάνει τα απαραίτητα βήματα αφού όμως και η ε/κ πλευρά δείξει την ανάλογη θέληση.

Ο κ. Έρογλου ανέφερε στον κ. Φούλε

ότι η τ/κ πλευρά αναμένει εξελίξεις και «τήρηση» των υποσχέσεων που δόθηκαν από την ΕΕ πριν το δημοψήφισμα το 2004, όπως ισχυρίστηκε, στο θέμα της άρσης των λεγόμενων εμπάργκο από τους Τ/κ.

Όπως μεταδίδεται, ο κ. Φούλε αφού εξέφρασε τα συλλυπητήρια του για τον θάνατο του τέως ηγέτη των Τ/κ Ραούφ Ντενκτάς είπε ότι η επικείμενη συνάντηση στην Νέα Υόρκη είναι ένα «σημείο καμπής» στο Κυπριακό και ανέφερε ότι για να επιτευχθεί συμφωνία στα κύρια θέματα του Κυπριακού θα πρέπει και οι δύο πλευρές να επιδείξουν το απαραίτητο θάρρος.

Το παράθυρο επίλυσης του Κυπριακού είναι ακόμα ανοικτό, είπε ο κ. Φούλε, σύμφωνα με τα τ/κ ΜΜΕ, και ανέφερε ότι η συνάντηση στην Νέα Υόρκη είναι μια σημαντική ευκαιρία να σημειωθεί πρόοδος.

Keywords
Τυχαία Θέματα