Εγιναν προληπτικές κινήσεις ενόψει Greentree, λέει η Κυβέρνηση

16:56 21/1/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η αντιπροσωπεία της ε/κ πλευράς βρίσκεται στη Νέα Υόρκη άριστα προετοιμασμένη και έχοντας προηγουμένως προβεί σε σειρά προληπτικών κινήσεων, δήλωσε το Σάββατο ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Χρίστος Χριστοφίδης. Απηύθυνε επίσης έκκληση για αυτοσυγκράτηση και ενότητα από όλους.

Την ίδια ώρα και απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Χριστοφίδης διέψευσε κατηγορηματικά τα περί καταγγελιών του Νίκου Αναστασιάδη

από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο εξωτερικό.

Σε δηλώσεις στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Χριστοφίδης είπε ότι κατά το προηγούμενο χρονικό διάστημα η δική μας πλευρά έχει προβεί σε σειρά προληπτικών ενεργειών και κινήσεων «για να διασφαλίσουμε ότι τόσο η διαδικασία όσο οι συζητήσεις επί της ουσίας, θα συνάδουν με συμφωνηθέντα και τις ανησυχίες της δικής μας πλευράς».

«Οι γραμμές που έχει θέσει η δική μας πλευρά μετά και την τελευταία συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου, είναι θέσεις είτε συμφωνημένες μεταξύ των μερών που εμπλέκονται στις διαπραγματεύσεις, είτε θέσεις της διεθνούς κοινότητας», είπε ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Υπενθύμισε ότι η θέση για σύγκληση διεθνούς διάσκεψης μετά από συμφωνία στις εσωτερικές πτυχές και μόνο με τη σύμφωνο γνώμη των δύο πλευρών, περιλαμβάνεται στο τελευταίο ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας για ανανέωση της θητείας της ΟΥΝΦΙΚΥΠ.

Ο κ. Χριστοφίδης είπε επίσης ότι οι δύο πλευρές έχουν συμφωνήσει για την κυπριακή ιδιοκτησία της διαδικασίας, η οποία αποκλείει οποιασδήποτε μορφής διαμεσολάβηση, επιδιαιτησία και τεχνητά χρονοδιαγράμματα.

«Όταν επισημαίνουν κάποιοι διάφορους κινδύνους επί της διαδικασίας , οφείλουμε να σημειώνουμε ταυτόχρονα την σημαντικότητα της κατοχύρωσης της υπάρχουσας διαδικασίας, χωρίς επιδιαιτησία, χρονοδιαγράμματα, αλλά και τη θέση του Συμβουλίου Ασφαλείας για τη σύγκληση διεθνούς διάσκεψης από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας”, συνέχισε.

Κληθείς να τοποθετηθεί στις επικρίσεις του ΔΗΣΥ ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σχολιάζει τον Νίκο Αναστασιάδη σε ευρωπαϊκούς κύκλους, ο κ. Χριστοφίδης διέψευσε κατηγορηματικά ότι γίνεται κάτι τέτοιο.

«Από δικής μας πλευράς εύκολα θα μπορούσαμε να μπούμε σε μία συζήτηση επικαλούμενοι πραγματικότητες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, σε σχέση με το ποιος καταγγέλλει ποιόν στο εξωτερικό», είπε ο κ. Χριστοφίδης.

Τόνισε ότι και στην τελευταία συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου, λέχθηκε ότι, λόγω και της κρισιμότητας των εξελίξεων, θα πρέπει αυτό το χρονικό διάστημα να επιδείξουμε όλοι την αναγκαία αυτοσυγκράτηση και να δώσουμε τη μάχη της Κύπρου για τα δίκαια του λαού μας στη Νέα Υόρκη και μετά θα υπάρχει χρόνος για συζήτηση.

«Σίγουρα αυτή τη στιγμή δεν είναι η ώρα να εγείρονται τέτοια ζητήματα και να τα συζητούμε, και με αυτή την ευκαιρία στέλλω μήνυμα αυτοσυγκράτησης , ενότητας προσπαθειών ενόψει της δύσκολης μάχης που έχει να δώσει η δική μας πλευρά στην Νέα Υόρκη», συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς κατά πόσο θεωρεί εκ του περισσού τη θέση του ΑΚΕΛ που καλεί τον ΔΗΣΥ

Keywords
Τυχαία Θέματα