Έτοιμος να συζητήσει πολλά θέματα σε πολυμερή, δηλώνει ο Έρογλου

16:52 29/3/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ντερβίς Ερογλου δήλωσε πως έχει αποστείλει επιστολή στον ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν, ενημερώνοντας τον πως σε περίπτωση σύγκλησης πολυμερούς διάσκεψης για το Κυπριακό, η τ/κ πλευρά είναι πρόθυμη να συζητήσει πολλά θέματα.

Δήλωσε επίσης πως η σημερινή συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια ήταν η τελευταία συνάντηση μέχρι την απόφαση του ΓΓ του ΟΗΕ για σύγκληση ή όχι πολυμερούς διάσκεψης για το Κυπριακό.

Όπως μεταδίδεται από τα

κατεχόμενα, σε δηλώσεις του κατά την επιστροφή του στο λεγόμενο προεδρικό, ο κ. Ερογλου είπε πως κατά τη σημερινή συνάντηση συνέχισαν τη συζήτηση στο περιουσιακό. Πρόσθεσε πως μετά τη συνάντηση των ηγετών, οι διαπραγματευτικές ομάδες, υπό τους δύο αντιπροσώπους, συνέχισαν τη συζήτηση μαζί με τους εμπειρογνώμονες των ΗΕ για τη σύνταξη ενός κοινού εγγράφου.

Λέγοντας πως ο Αλεξάντερ Ντάουνερ θα επιδώσει στον κ. Μπαν αύριο μια σύντομη αναφορά και πως στις 19 Απριλίου θα συναντηθούν στη Νέα Υόρκη για να αποφασίσουν κατά πόσο θα συγκληθεί ή όχι πολυμερής διάσκεψη, ο κ. Ερογλου δήλωσε ότι η τ/κ πλευρά ξεκαθάρισε πως η σημερινή ήταν η τελευταία συνάντηση και πως αναμένει την απόφαση του ΓΓ του ΟΗΕ. Πρόσθεσε πως η τ/κ πλευρά θα εκτιμήσει την κατάσταση ανάλογα με την απόφαση αυτή του κ. Μπαν.

Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Ερογλου είπε πως είναι φυσιολογικό για τον ίδιο να αποστέλλει επιστολές στον ΓΓ του ΟΗΕ κατά καιρούς και πρόσθεσε πως δεν έχει αποδεχτεί ο,τιδήποτε. Είπε πως έχει στείλει επιστολή στον κ. Μπαν, ενημερώνοντάς τον πως σε περίπτωση σύγκλησης τετραμερούς ή πενταμερούς διάσκεψης, η τ/κ πλευρά συμφωνεί στο να συζητηθούν πολλά θέματα.

Σε άλλη ερώτηση, ο κ. Ερογλου είπε πως δεν γνωρίζει το περιεχόμενο της αναφοράς Ντάουνερ στον ΓΓ. Υποστήριξε επίσης πως η τ/κ πλευρά έχει επιδείξει την καλή της θέληση για εξεύρεση λύσης, και πρόσθεσε πως αναμένει από τον Αλεξάντερ Ντάουνερ να συντάξει την αναφορά του με αμεροληψία.

Keywords
Τυχαία Θέματα