Ετοιμότητα για διεκδίκηση της Προεδρίας εξήγγειλε ο Ν. Αναστασιάδης

12:12 11/2/2012 - Πηγή: OnlyCY

Την ετοιμότητά του να διεκδικήσει το ύπατο αξίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας εξήγγειλε επίσημα σήμερα ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης.

«Τούτες τις κρίσιμες ώρες δηλώνω παρών, νιώθω έτοιμος να διεκδικήσω το αξίωμα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας», δήλωσε ο κ. Αναστασιάδης από το βήμα του 14ου συνεδρίου του κόμματος.

Ο κ. Αναστασιάδης είπε πως ο νοιώθει ικανός «να ηγηθώ της μεγάλης πορείας για μια Κύπρο

απαλλαγμένη από στρατούς κατοχής, μια πατρίδα που επανενωμένη θα εγγυάται τη δημιουργική και ειρηνική συμβίωση και προκοπή σε όλους τους νομίμους κατοίκους της».

«Σήμερα, ξεκινούμε ένα νέο μεγάλο αγώνα. Επιλέγουμε να ανοίξουμε μέτωπο με την συντήρηση και την οπισθοδρόμηση», είπε, δηλώνοντας «αποφασισμένος σε συνεργασία με όλες τις πολιτικές δυνάμεις να εργαστώ σκληρά για ανασυγκρότηση και εκσυγχρονισμό του κράτους μας», είπε και πρόσθεσε: «Αποφασισμένος, μακριά από διακρίσεις, να δώσουμε ξανά την ελπίδα στους νέους, την περηφάνια και αξιοπρέπεια στους ανέργους, να αποκαταστήσουμε την κοινωνική συνοχή, κτίζοντας ένα κράτος πρόνοιας. Ένα κράτος που δεν θα ανέχεται την διαφθορά και δεν θα συγχωρεί την αναξιοκρατία».

Πρόσθεσε πως το όραμά του «είναι να μετατρέψουμε την Κύπρο μας σε ένα πραγματικά Ευρωπαϊκό κράτος με κύρος, αξιοπιστία και έντονη την παρουσία του στα Ευρωπαϊκά δρώμενα».

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ είπε πως θα επιζητήσει «μέσω της ζύμωσης των ιδεών και των προτάσεων, τις αναγκαίες εκείνες συγκλίσεις σε όλα τα φλέγοντα και μεγάλα εθνικά ζητήματα, για να καταρτίσουμε ένα πρόγραμμα διακυβέρνησης που θα δώσει όραμα».

«Γιατί τώρα είναι η ώρα που αναμετρούνται οι δυνάμεις του εκσυγχρονισμού με τις δυνάμεις της συντήρησης και του αναχρονισμού. Και η έκβαση αυτής της αναμέτρησης θα είναι καθοριστική», είπε και πρόσθεσε: «Αυτό που διακυβεύεται φίλες και φίλοι δεν είναι το μέλλον των κομμάτων. Αυτό που διακυβεύεται είναι το μέλλον της χώρας και των παιδιών μας».

Στην ομιλία του, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ είπε ότι «διανύουμε χωρίς αμφιβολία την πιο δύσκολη περίοδο μετά την εισβολή του 1974».

«Ποτέ προηγουμένως», συνέχισε, «δεν είχαμε να αντιμετωπίσουμε τόσες συσσωρευμένες προκλήσεις και τόσα αδιέξοδα σε εθνικό, πολιτικό και οικονομικό επίπεδο. Ποτέ προηγουμένως δεν ήταν το αίσθημα της απογοήτευσης, της αβεβαιότητας και της ανασφάλεια που βιώνουν οι συμπολίτες μας πιο έντονο».

Όπως είπε ο κ. Αναστασιάδης, «τα τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης Χριστόφια απέδειξαν ότι το ΑΚΕΛ σίγουρα δεν μπορεί να αποβάλει τις συγκεντρωτικές καταβολές του, ούτε και να μετεξελιχθεί σε ένα σύγχρονο κόμμα μιας ευρωπαϊκής χώρας».

«Αδυνατεί», πρόσθεσε, «να διαχειριστεί τα προβλήματα και προκλήσεις της σημερινής εποχής και να ανταποκριθεί στα σύγχρονα οράματα της κοινωνίας. Απέδειξε πέραν πάσης αμφιβολίας ότι οι αναχρονιστικές του προκαταλήψεις δεν του επιτρέπουν να αποτελέσει μέρος της μεταρρυθμιστικής και εκσυγχρονιστικής προσπάθειας η οποία θα δώσει όραμα και προοπτική».

Ο κ. Ανασταδιάσης δεσμεύτηκε ότι ο ΔΗΣΥ

Keywords
Τυχαία Θέματα