Εξαίρετες οι σχέσεις αμυντικής συνεργασίας Κύπρου-Σερβίας, λέει ο ΥΠΑΜ

18:03 30/1/2013 - Πηγή: OnlyCY

Τις εξαίρετες σχέσεις Κύπρου-Σερβίας στον τομέα της αμυντικής συνεργασίας επαναβεβαίωσαν ο Υπουργός Άμυνας Δημήτρης Ηλιάδης και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Άμυνας της Σερβίας Αλεξάντερ Νίκολιτς, σε σημερινή συνάντησή τους, στο Βελιγράδι.

Ο κ. Ηλιάδης αναφέρθηκε στη στήριξη της Κύπρου στο θέμα του Κοσσυφοπεδίου και στην ευρωπαϊκή προοπτική

του Βελιγραδίου. Την υποστήριξη της χώρας του στην επίλυση του Κυπριακού εξέφρασε από την πλευρά του ο κ. Νίκολιτς.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο της επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια στη Σερβία.

Σε δηλώσεις του ο κ. Ηλιάδης αναφέρθηκε στη συμφωνία που είχε υπογραφεί μεταξύ Κύπρου και Σερβίας στον τομέα της αμυντικής συνεργασίας. Όπως είπε ο Υπουργός, η συμφωνία αυτή προβλέπει την ανάπτυξης συστηματικής δραστηριότητας στους τομείς της ανταλλαγής επισκέψεων και εμπειριών, της τεχνογνωσίας και της εκπαίδευσης, με στόχο τη συμβολή στην ειρήνη, την ασφάλεια και τη σταθερότητα στη βάση του διεθνούς δικαίου.

«Τον περασμένο Οκτώβριο αντιπροσωπεία του Υπουργείου Άμυνας της Σερβίας επισκέφθηκε την Κύπρο και τώρα θα ολοκληρωθεί το ετήσιο πρόγραμμα συνεργασίας των Υπουργείων των δύο χωρών για το 2013, κάτι που προνοείται και στη συμφωνία που είχε υπογραφτεί», προ λίγων ετών, ανέφερε ο κ. Ηλιάδης.

Πρόσθεσε ότι κατά τη συνάντηση του με τον κ. Νίκολιτς επαναβεβαιώθηκε η σταθερή υποστήριξη της Σερβίας για λύση του Κυπριακού στη βάση των ψηφισμάτων του ΟΗΕ, των Συμφωνιών Υψηλού Επιπέδου ‘77 και ‘79, του διεθνούς δικαίου και των αρχών πάνω στις οποίες εδράζεται η ΕΕ, ενώ τονίστηκαν οι παραδοσιακοί φιλικοί δεσμοί μεταξύ των δύο χωρών και λαών.

Σημείωσε, επίσης, ότι κατά τη συνάντηση επαναβεβαιώθηκε η θέση αρχής της Κυπριακής Δημοκρατίας σε ό,τι αφορά το θέμα του Κοσσυφοπεδίου καθώς και η σταθερή στήριξη της Κύπρου προς την ευρωπαϊκή προοπτική της Σερβίας.

Τέλος, ο κ. Ηλιάδης είπε ότι ευχαρίστησε τον κ. Νίκολιτς για τη συμμετοχή της Σερβίας στην ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ στην Κύπρο.

The post Εξαίρετες οι σχέσεις αμυντικής συνεργασίας Κύπρου-Σερβίας, λέει ο ΥΠΑΜ appeared first on Your only favourite Cyprus Portal.

Keywords
Τυχαία Θέματα