Συγκέντρωση έξω από τη ΓΑΔΑ για τους συλληφθέντες του ΠΑΜΕ

17:16 30/1/2013 - Πηγή: OnlyCY

Στο κτίριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αθηνών (ΓΑΔΑ) έχει μεταφερθεί η ένταση από το Υπουργείο Εργασίας όπου νωρίτερα σημειώθηκαν επεισόδια ανάμεσα σε μέλη του ΠΑΜΕ και δυνάμεις των ΜΑΤ.

Τα μέλη του ΠΑΜΕ πραγματοποιούσαν κατάληψη στα γραφείο του Υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση, στο πλαίσιο διαμαρτυρίας

για τις σχεδιαζόμενες νέες αλλαγές στο ασφαλιστικό, τις οποίες ο Υπουργός Εργασίας χαρακτήρισε αναγκαίες προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι «πελατειακές αντιλήψεις» που είχαν κυριαρχήσει με αποτέλεσμα σήμερα το ασφαλιστικό σύστημα να είναι «ένα μωσαϊκό εξαιρέσεων και ειδικών καθεστώτων».

Το ΚΚΕ είχε σχολιάσει τις δηλώσεις του κ. Βρούτση ως έκφραση «θράσους ληστή» που κατηγορεί «τους επί δεκαετίες ληστευόμενους εργαζόμενους από τις κυβερνήσεις, τους μεγάλους επιχειρηματίες και τις τράπεζες, που ρήμαξαν τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων, ότι οι συντάξεις και οι όποιες παροχές είχαν οι εργαζόμενοι, ήταν αποτέλεσμα «πελατειακών αντιλήψεων».

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων χρησιμοποιήθηκαν χημικά και έγιναν 30 – 35 συλλήψεις. Τώρα βρίσκεται σε εξέλιξη έξω από τη ΓΑΔΑ συγκέντρωση συμπαράστασης στους συλληφθέντες και έχει κλείσει η Λεωφόρος Αλεξάνδρας.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, δήλωσε ότι τέτοιου είδους φαινόμενα δεν θα γίνονται ανεκτά και ότι η βία σε κάθε της μορφή θα πρέπει να αποδοκιμάζεται από όπου και αν προέρχεται όχι μόνο με λόγια αλλά και με πράξεις.

Το ΚΚΕ, από την άλλη, σε ανακοίνωσή του, καταγγέλλει «τους τραυματισμούς, τις συλλήψεις, την άγρια επίθεση που δέχτηκαν δεκάδες συνδικαλιστές εργατικών σωματείων και ομοσπονδιών από δυνάμεις των ΜΑΤ στο Υπουργείο Εργασίας, οι οποίοι πήγαν να διαμαρτυρηθούν για τις νέες προκλητικές δηλώσεις του Υπουργού για το Ασφαλιστικό». «Αντί να απολογηθεί ο Υπουργός Εργασίας για τις προσβλητικές δηλώσεις και την προκλητική πολιτική του, απάντησε με την ωμή βία των ΜΑΤ, τους τραυματισμούς και με συλλήψεις και προσαγωγές», αναφέρεται στην ανακοίνωση. «Είναι βαθιά νυχτωμένη η κυβέρνηση και τα κόμματα που τη στηρίζουν, αν νομίζουν ότι μπορούν με την ωμή βία να τρομοκρατήσουν το εργατικό ταξικό κίνημα», καταλήγει.

The post Συγκέντρωση έξω από τη ΓΑΔΑ για τους συλληφθέντες του ΠΑΜΕ appeared first on Your only favourite Cyprus Portal.

Keywords
Τυχαία Θέματα