Εξασφαλίζει κοινοβουλευτική πλειοψηφία ο συνασπισμός της Μέρκελ, σύμφωνα με δημοσκόπηση

18:49 1/8/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ο κεντροδεξιός συνασπισμός της Γερμανίδας Καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ έχει αρκετή υποστήριξη για να εξασφαλίσει κοινοβουλευτική πλειοψηφία στις εκλογές της 22ας Σεπτεμβρίου, για πρώτη φορά μετά από τέσσερα χρόνια, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση.

Η έρευνα της Infratest-dimap τοποθετεί

τους Χριστιανοδημοκράτες (CDU) της Άγκελα Μέρκελ στο 42%, ποσοστό που παραμένει αμετάβλητο από την προηγούμενη εβδομάδα, ωστόσο οι Ελεύθεροι Δημοκράτες (FDP), οι κυβερνητικοί της εταίροι, φαίνεται να κερδίζουν μία επιπλέον μονάδα, ανεβάζοντας το συνολικό ποσοστό στο 47%.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, ο κεντροδεξιός συνασπισμός βρίσκεται μπροστά από τα αριστερά κόμματα της αντιπολίτευσης, που λαμβάνουν συνολικά 46%, για πρώτη φορά από το Νοέμβριο του 2009.

Η δημοσκόπηση έδειξε ότι το κύριο αντιπολιτευόμενο κόμμα των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) κερδίζει μία ποσοστιαία μονάδα, ανεβαίνοντας στο 26%, οι Πράσινοι υποχώρησαν στο 13% και το κόμμα της Αριστεράς εξασφαλίζει ποσοστό 7%.

Προηγούμενες δημοσκοπήσεις έδωσαν επίσης προβάδισμα στον κεντροδεξιό συνασπισμό της Γερμανίδας Καγκελαρίου.

Παρόλο που αναμένεται ότι η Άγκελα Μέρκελ θα κερδίσει μια τρίτη θητεία στις εκλογές, υπάρχει έντονος προβληματισμός κατά πόσον το FDP θα καταφέρει να σχηματίσει μαζί της ακόμα έναν κεντροδεξιό συνασπισμό.

Η ίδια η Καγκελάριος έχει δηλώσει ότι αγωνίζεται γι’ αυτό, αλλά σύμφωνα με τους δημοσκόπους ίσως αναγκαστεί να εξετάσει εναλλακτικές λύσεις.

Ένας «μεγάλος συνασπισμός» με το SPD θεωρείται ως το πιο πιθανό αποτέλεσμα σε περίπτωση που δεν εξασφαλίσει κεντροδεξιά πλειοψηφία.

Keywords
Τυχαία Θέματα