Έξι μήνες φυλάκιση σε Βρετανό κάτοικο Περβολιών για κατοχή παιδικού πορνογραφικού υλικού

20:51 23/1/2012 - Πηγή: OnlyCY

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας καταδίκασε σήμερα σε έξι μήνες φυλάκιση τον Βρετανό συνταξιούχο Richard Colcomb, 61 χρόνων, κάτοικο Περβολιών, ο οποίος βρέθηκε ένοχος, ύστερα από παραδοχή του, σε τέσσερις κατηγορίες που αφορούν αδικήματα κατοχής παιδικής πορνογραφίας σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Οπως αναφέρθηκε στο Δικαστήριο, στις 2 Ιουνίου 2011 μέλη του Γραφείου Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ερεύνησαν, ύστερα από εξασφάλιση δικαστικού εντάλματος, το σπίτι

του Βρετανού όπου εντόπισαν πολύ μεγάλο υλικό παιδικής πορνογραφίας στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές του.

Συνολικά κατασχέθηκαν 212 φωτογραφίες και 181 ταινίες, ενώ στο υλικό απεικονίζονται διάφορες σεξουαλικές πράξεις και δραστηριότητες μεταξύ παιδιών νεαρής ηλικίας με ενήλικους και διάφορες ερωτικές πόζες παιδιών.

Από έρευνες που έκανε η Αστυνομία διαπιστώθηκε ότι ο Βρετανός κατείχε το υλικό, το οποίο απέκτησε από το διαδίκτυο για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Το Δικαστήριο έλαβε υπόψη στην επιμέτρηση της ποινής τα ελαφρυντικά στοιχεία του κατηγορουμένου τα οποία είναι η ηλικία, το λευκό ποινικό μητρώο, η άμεση μεταμέλειά και η απολογία του.

Keywords
Τυχαία Θέματα