Έξι νεκροί από το σεισμό στις Νήσους Σολομώντος

07:33 7/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

Τα συνεργεία διάσωσης από καταστροφές εξακολουθούν και σήμερα να σκάβουν στα συντρίμμια και στη λάσπη, αναζητώντας επιζώντες στα κτυπημένα από το παλιρροϊκό κύμα χωριά στις Νήσους Σολομώντος, προειδοποιώντας για αναμενόμενη αύξηση των νεκρών από τον ισχυρό σεισμό των 8 Ρίχτερ.

Όπως έχει αναφερθεί από τις αρμόδιες τοπικές Αρχές, έχει ήδη επιβεβαιωθεί ο θάνατος έξι ανθρώπων, μετά το σεισμό της Τετάρτης και το παλιρροϊκλό κύμα που ακολούθησε και που παρέσυρε ολόκληρα παράλια χωριά στο νησί Ντέντε των ανατολικών Νήσων Σολομώντος.

Συνεργεία βοήθειας

της οργάνωσης Παγκόσμιο Όραμα ανέφεραν πως μερικές οικίες στην πόλη Βένγκα παρασύρθηκαν μέχρι και δέκα μέτρα από τη δύναμη των κυμάτων και σχεδόν όλες οι οικίες στο χωριό Νέλα παρασύρθηκαν μακριά.

Το επίκεντρο του σεισμού ήταν 340 χιλιόμετρα ανατολικά του Κίρα Κίρα στις Νήσους Σολομώντος και από χθες οι αρχικές προειδοποιήσεις για τσουνάμι σε Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία και σε άλλα νησιά είχαν αρθεί.

Οι Νήσοι Σολομώντος, που βρίσκονται πάνω στο σεισμογενές Τόξο Φωτιάς του Ειρηνικού, είχαν πληγεί από παλιρροϊκό κύμα μετά και από σεισμό 8,1 Ρίχτερ το 2007, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τότε τουλάχιστον 50 άνθρωποι και να καταστραφούν 13 χωριά.

Keywords
Τυχαία Θέματα