Μ. Καρογιάν: Ψήφος υπέρ του Ν. Αναστασιάδη είναι ψήφος υπέρ της Κύπρου

20:42 6/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

Είναι η ώρα της νέας εθνικής ενότητας που προτείνει η υποψηφιότητα του Νίκου Αναστασιάδη, δήλωσε απόψε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Μάριος Καρογιάν, o οποίος είπε ότι «ψήφος υπέρ του Νίκου Αναστασιάδη σημαίνει

ψήφος υπέρ της Κύπρου».

Χαιρετίζοντας την επαρχιακή προεκλογική συγκέντρωση Λάρνακας του υποψηφίου Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη, ο κ. Καρογιάν ανέφερε πως «το διακύβευμα των προεδρικών εκλογών δεν είναι αν θα εκλεγεί ο Α ή ο Β υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας ή αν θα επικρατήσει η Α ή η Β παράταξη, αλλά αν θα κατορθώσει η Κύπρος να αντιμετωπίσει και να ξεπεράσει τη σοβαρή οικονομική κρίση και τους κινδύνους που την απειλούν ή αν με πολυδιασπασμένες τις πολιτικές της δυνάμεις και κατακερματισμένο το εσωτερικό μέτωπο θα οδηγηθεί στην καταστροφή».

Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ είπε ότι καθώς πλησιάζει η μέρα των εκλογών «διαπιστώνουμε ραγδαία επιδείνωση της κατάστασης. Φτώχεια, ανεργία, συσσίτια, κοινοτικά παντοπωλεία, ανέχεια, αβεβαιότητα, ανασφάλεια και πλήρης ακυβερνησία». Η Κύπρος, είπε, «χρειάζεται επειγόντως αλλαγή που θα ξαναγεννήσει την ελπίδα, θα φέρει καλύτερες μέρες, θα ξαναφέρει την ανάπτυξη, την πρόοδο και την ευημερία».

Στις 17 του Φλεβάρη, συνέχισε, «ο κυπριακός λαός καλείται να επιλέξει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας που θα ηγηθεί μιας ισχυρής και αποτελεσματικής διακυβέρνησης και της εθνικής προσπάθειας για την υπέρβαση της οικονομικής κρίσης, την επιστροφή στην ανάπτυξη, την επαναθεμελίωση και τον εκσυγχρονισμό του κράτους και των θεσμών, την αναδιοργάνωση της κρατικής μηχανής και της δημόσιας διοίκησης, την ανασύνταξη της κοινωνίας μας».

Ο λαός, είπε ο Μάριος Καρογιάν, καλείται «να δώσει μια καθαρή και ισχυρή εντολή για μια νέα εποχή, που θα αφήσει πίσω της το διχαστικό παρελθόν, τις παλαιοκομματικές αντιλήψεις, τους στείρους δογματισμούς, τις αυτοκαταστροφικές ιδεοληψίες, την ακυβερνησία, την αναποτελεσματικότητα, την απρονοησία, τις αδιέξοδες πολιτικές». «Μία εποχή εθνικής συνεννόησης, κοινωνικής συναίνεσης, πολιτικής τόλμης, συλλογικής διακυβέρνησης, μεταρρυθμιστικής πνοής», πρόσθεσε.

Είπε στη συνέχεια πως ο επόμενος Πρόεδρος και η νέα κυβέρνηση «χρειάζονται μία ισχυρή λαϊκή εντολή, ώστε να τους δοθεί η δύναμη να διαπραγματευτούν με τους Ευρωπαίους εταίρους μας. Μια ισχυρή λαϊκή εντολή θα στείλει παράλληλα το μήνυμα στην Ευρώπη ότι θα γίνουν οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις και θα μπει ξανά η οικονομία μας σε πορεία ανάπτυξης, ώστε η Κύπρος και η οικονομία της να ξανακερδίσουν την αξιοπιστία τους».

Υπέδειξε πως ένας Πρόεδρος ο οποίος θα εκλεγεί με ισχυρή λαϊκή εντολή «θα έχει ακόμα μεγαλύτερη δυνατότητα στο σχηματισμό μίας κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας που να αντιπροσωπεύει όσο το δυνατόν περισσότερους πολιτικούς χώρους». Γι’ αυτόν το λόγο, πρόσθεσε, «επαναλαμβάνουμε ότι είναι η ώρα της θεμελίωσης μιας εθνικής ενότητας για τη σωτηρία της πατρίδας. Αυτής της νέας εθνικής ενότητας που προτείνει η υποψηφιότητα του Νίκου Αναστασιάδη. Του αυριανού Προέδρου της Δημοκρατίας. Του αυριανού ηγέτη της εθνικής ανασύνταξης».

Αυτή την εθνική ενότητα το ΔΗΚΟ υπηρετεί διαχρονικά, είπε ο Μάριος Καρογιάν, «ως δύναμη εθνικής και πολιτικής ευθύνης, προτάσσοντας πάντοτε το εθνικό και το δημόσιο συμφέρον, το καλό του τόπου και του λαού». Πρόσθεσε πως «σε ώρες κρίσιμες για τον τόπο το ΔΗΚΟ, και επί των ημερών του Σπύρου Κυπριανού και του Τάσσου Παπαδόπουλου, όπως και σήμερα, θέτει πάνω από όλα την Κύπρο. Θέτοντας την Κύπρο πάνω από όλα, το ΔΗ.ΚΟ. φιλοδοξεί να είναι ο εγγυητής της τήρησης των προγραμματικών μας δεσμεύσεων και ταυτόχρονα ο καταλύτης της αλλαγής του τρόπου διακυβέρνησης και του τρόπου λειτουργίας του πολιτικού συστήματος», συμπλήρωσε.

Για αυτό, είπε ο κ. Καρογιάν, και η απόλυτη συσπείρωση του ΔΗΚΟ «σημαίνει απόλυτη θέληση για την ανανέωση της πολιτικής μας ζωής, μεγάλη δύναμη για να απαντήσουμε με ένα τρίτο οικονομικό θαύμα στις προκλήσεις της εποχής και τις αμφισβητήσεις όσων επιβουλεύονται το μέλλον της Κύπρου».

«Είμαστε εδώ για να δώσουμε την απάντηση που πρέπει σε αυτούς που μας έφεραν στη σημερινή χρεοκοπία, στα σημερινά αδιέξοδα, στους σημερινούς κινδύνους. Είμαστε εδώ για να δώσουμε επίσης την απάντηση που πρέπει σε αυτούς που επενδύουν σε νέους ψευδεπίγραφους διχασμούς για να αποκτήσουν ρόλο και λόγο που δεν έχουν. Σε αυτούς που δημαγωγικά προτείνουν ανέξοδες συνταγές, ανεφάρμοστες θεωρίες και ψευδεπίγραφες λύσεις. Σε αυτούς που τυχοδιωκτικά διαιρούν τις κοινωνικές δυνάμεις και επενδύουν στον διχασμό για να πολλαπλασιάσουν τις προσωπικές τους φιλοδοξίες» ανέφερε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ.
«Είμαστε σήμερα εδώ», είπε ο Μάριος Καρογιάν, «για να διακηρύξουμε ότι ψήφος υπέρ του Νίκου Αναστασιάδη είναι ψήφος υπέρ του σχηματισμού κυβέρνησης εθνικής ενότητας και εθνικής σωτηρίας, σημαίνει ψήφος υπέρ μιας νέας εποχής για όλους και για όλα. Σημαίνει ψήφος υπέρ της Κύπρου».

Keywords
Τυχαία Θέματα