Φιλανθρωπικό ποδοσφαιρικό τουρνουά από τους Οργανωμένους Γονείς της Πάφου και την Αστυνομία

14:29 22/12/2013 - Πηγή: OnlyCY

Φιλανθρωπικό τουρνουά Futsal 5Χ5 με τίτλο «ΟΧΙ ΒΙΑ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ» πραγματοποίησε σήμερα η Ομοσπονδία Γονέων Μέσης και Τεχνικής Εκπαίδευσης Πάφου σε συνεργασία με την Αστυνομία, στα γήπεδα Olympico στη Γεροσκήπου με την συμμετοχή ομάδων από τα εκπαιδευτήρια της Επαρχίας Πάφου της Μέσης και Τεχνικής Εκπαίδευσης . Τα έσοδα της εκδήλωσης θα χρησιμοποιηθούν για τις ανάγκες των άπορων μαθητών.

Ο πρόεδρος

της Βουλής των Αντιπροσώπων Γιαννάκης Ομήρου, υπό την αιγίδα του οποίου τελούσε η εκδήλωση, σε δηλώσεις του συνεχάρη την Ομοσπονδία Γονέων Μέσης και Τεχνικής Εκπαίδευσης Πάφου, αλλά και την Αστυνομία Πάφου για την διοργάνωση του σημερινού αθλητικού γεγονότος με τον ευγενή στόχο, όπως είπε, της συλλογής χρημάτων ώστε να διατεθούν για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Ο κ. Ομήρου ανέφερε πως στην δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία περιήλθε η Κύπρος ως αποτέλεσμα της ανάλγητης συμπεριφοράς Ευρωπαίων εταίρων μας, η έμπρακτη έκφραση κοινωνικής αλληλεγγύης για διαμόρφωση συνθηκών κοινωνικής συνοχής είναι μια επιτακτική αναγκαιότητα.

Σημείωσε ακόμη πως το επίπεδο πολιτισμού ενός λαού κρίνεται κυρίως από την έκφραση αισθημάτων αλτρουισμού φιλανθρωπίας και κοινωνικής αλληλεγγύης . Πρόσθεσε επίσης πως ο λαός μας δικαιούται να είναι περήφανος γιατί εκφράζει έμπρακτα το ψηλό επίπεδο πολιτισμού του για την διοργάνωση αυτών των εκδηλώσεων .

Εκδηλώσεις συνέχισε, που διοργανώνονται από οργανώσεις μη κυβερνητικές ούτως ώστε να καλύψουν και τα κενά που δημιουργούνται ως αποτέλεσμα και της αδυναμίας του κράτους να ανταποκριθεί στο ρόλο του, να δημιουργεί συνθήκες κοινωνικής συνοχής.

Σήμερα, είπε εδώ η διοργάνωση, αποτελεί «ένα λαμπρό παράδειγμα» , το παράδειγμα της Ομοσπονδίας Γονέων Μέσης και Τεχνικής Εκπαίδευσης και της Αστυνομίας Πάφου , που έμπρακτα αυτές τις γιορτινές μέρες εκδηλώνουν την συμπαράσταση τους προς τις ευάλωτες ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Σε δηλώσεις του, ο αστυνομικός διευθυντής Πάφου Νίκος Σοφοκλέους ανέφερε πως αυτές τις άγιες ημέρες ο καθένας πρέπει να δείχνει έμπρακτα μέσα από ενέργειες και πράξεις αγάπης και στήριξης συνανθρώπων μας οι οποίοι έχουν ανάγκη.

Σημείωσε πως σκοπός αυτού του τουρνουά ποδοσφαίρου είναι η στήριξη ομάδων μαθητών οι οποίοι έχουν οικονομική ανάγκη.

Ως αστυνομική διεύθυνση Πάφου είπε, μετά από οδηγίες του Αρχηγού Αστυνομίας βρισκόμαστε εδώ για να δείξουμε έμπρακτα με την παρουσία μας, με την συμμετοχή μας, ότι έχουμε καθήκον και νιώθουμε υποχρέωση να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.

Εξάλλου ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γονέων Μέσης και Τεχνικής Εκπαίδευσης Πάφου Βάσος Βασιλείου σε δηλώσεις του στο πλαίσιο της εκδήλωσης ανέφερε πως η στήριξη των άπορων μαθητών αποτελεί καθήκον της Ομοσπονδίας Γονέων.

Στόχος μας συνέχισε, είναι να περάσουμε κάποια μηνύματα στους μαθητές της Πάφου για το θέμα της Βίας στα Γήπεδα.

Ευχαρίστησε τέλος τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων που από την πρώτη στιγμή όπως είπε, αποδέχτηκε την πρόσκληση της Ομοσπονδίας Γονέων Μέσης και Τεχνικής Εκπαίδευσης Πάφου και έθεσε υπό την αιγίδα την εκδήλωση του, αλλά και την αστυνομία Πάφου η συμβολή της οποίας και η συμμετοχή της σημείωσε στην εκδήλωση είναι πολύ σημαντική.

Keywords
Τυχαία Θέματα