Φλεγμονώδεις νόσοι εντέρου: αιτία το στρες, η διατροφή και όχι μόνο

12:03 19/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

Τα τελευταία πενήντα χρόνια ο αριθμός των χρόνιων φλεγμονωδών νόσων έχει αυξηθεί κατά 10 έως 15 φορές στις ανεπτυγμένες χώρες. Ακόμη πιο ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι οι νέοι άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών και των εφήβων, επηρεάζονται όλο και περισσότερο. Στις χρόνιες φλεγμονώδεις ασθένειες περιλαμβάνονται το άσθμα, ο Σακχαρώδης Διαβήτης τύπου 1, η σκλήρυνση κατά πλάκας

και οι φλεγμονώδεις νόσους του εντέρου (IBD). Οι τελευταίες, μάλιστα, αποτέλεσαν τα βασικό αντικείμενο του ετήσιου συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για τη νόσο του Crohn και την Κολίτιδα (ECCO), η οποία πραγματοποιήθηκε στη Βιέννη.

Φλεγμονώδεις νόσοι του εντέρου (IBD). Φταίει το περιβάλλον;

«Η γενετική προδιάθεση μπορεί να εξηγήσει μόνο ένα μικρό αριθμό αυτών των ασθενειών. Οι βασικές αιτίες των χρόνιων φλεγμονωδών παθήσεων φαίνεται να είναι περιβαλλοντικοί παράγοντες », επεσήμανε ο Δρ Walter Reinisch, από το Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Βιέννης. Η διατροφή, ορισμένα φάρμακα όπως τα αντιβιοτικά, το κάπνισμα, το άγχος, ο τρόπος ζωής, το αστικό περιβάλλον γενικότερα, καθώς και στοιχεία υγιεινής, φαίνεται να είναι λόγοι που θα μπορούσαν να ευθύνονται για την ανάπτυξη των χρόνιων φλεγμονωδών νόσων του εντέρου.

Φλεγμονώδεις Νόσοι του Εντέρου: Μόνο η κορυφή του παγόβουνου…

Διαβάστε περισσότερα…

Keywords
Τυχαία Θέματα