Στις 7 το βράδυ της Κυριακής, το αποτέλεσμα των εκλογών

10:34 19/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

Στις 7 το βράδυ της Κυριακής θα είναι γνωστό ποιος θα είναι ο 7ος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εσωτερικών, Γενικός Εφορος Εκλογών Ανδρέας Ασσιώτης.

“Με την καταγραφή των αποτελεσμάτων των εκλογικών κέντρων, η εκτίμηση είναι ότι γύρω στις 1900 θα διαφανούν και οι ενδείξεις για το αποτέλεσμα”, είπε ο κ. Ασσιώτης.

Στην προκειμένη περίπτωση, διευκρίνισε, θα έχουμε καταμέτρηση ψήφων για δύο μόνο υποψηφίους και προγραμματίζουμε να είναι συντομότερη

η διαδικασία. Τα αποτελέσματα, συνέχισε, θα είναι γνωστά δύο ώρες μετά το κλείσιμο των καλπών, στις 8 το βράδυ.

Ο κ. Ασσιώτης ανέφερε ότι για την ανακήρυξη του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας θα γίνουν συνεννοήσεις με το εκλογικό επιτελείο του υποψηφίου που θα κερδίσει την εκλογή. Υπολογίζουμε, σημείωσε, ότι γύρω στις 10 την νύκτα θα είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε με την τελετή ανακήρυξης.

Οσον αφορά τα ψηφοδέλτια της Κυριακής αυτά έχουν τυπωθεί από το Κυβερνητικό Τυπογραφείο.

Από το βράδυ της Κυριακής μετά την εξαγωγή των αποτελεσμάτων, είπε ο κ. Ασσιώτης, δόθηκαν οδηγίες στο Κυβερνητικό Τυπογραφείο να προχωρήσει για την εκτύπωση των ψηφοδελτίων για την δεύτερη φάση της εκλογικής διαδικασίας.

Η εκτύπωση, σημείωσε, ολοκληρώθηκε χθες και το Τυπογραφείο προχωρεί με την ετοιμασία των δεσμίδων των ψηφοδελτίων που θα παραδοθούν αύριο το πρωί σε διάφορα στάδια στις Επαρχιακές Διοικήσεις.

“Μόλις παραληφθούν τα ψηφοδέλτια θα αρχίσει και η ετοιμασία των καλπών στις διάφορες Επαρχιακές Διοικήσεις για να παραδοθούν την Παρασκευή στους Προεδρεύοντες. Ανάλογη παράδοση θα γίνει και στους Προεδρεύοντες των εκλογικών κέντρων του εξωτερικού που θα αναχωρήσουν την Παρασκευή και το Σάββατο για να βρίσκονται έτοιμοι στα εκλογικά κέντρα την Κυριακή των εκλογών”, συμπλήρωσε.

Η εγκατάσταση του νέου Προέδρου θα γίνει ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής των Αντιπροσώπων, σε ειδική συνεδρία, η οποία θα πραγματοποιηθεί την 28η Φεβρουαρίου 2013, ημερομηνία κατά την οποία λήγει η θητεία του Προέδρου Χριστόφια.

Keywords
Τυχαία Θέματα