Φωτίου: ”Τρομακτική η αύξηση και πρωτόγνωρα ποσοστά ανεργίας”

15:51 31/1/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ανησυχία για τα επίπεδα της ανεργίας στην Κύπρο που δημοσιοποίησε σήμερα η Eurostat, εκφράζει το ΔΗΚΟ και καλεί την Κυβέρνηση να καταθέσει άμεσα το πακέτο για την ενθάρρυνση της ανάπτυξης.

Σε γραπτή δήλωση ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΚΟ Φώτης Φωτίου κάνει λόγο για ”τρομακτική αύξηση και για πρωτόγνωρα

ποσοστά ανεργίας, που ποτέ δεν βίωσε η κυπριακή οικονομία και οι συμπατριώτες μας, ακόμα και μετά την τουρκική εισβολή”.

Στη δήλωση αναφέρει ότι η αύξηση του ποσοστού της ανεργίας έχει και κοινωνικές συνέπειες, προσθέτοντας ότι τα μέτρα που λήφθηκαν μέχρι τώρα δεν ήταν αρκετά για να ανατρέψουν την ανοδική πορεία της ανεργίας.

Ο κ. Φωτίου τονίζει την ανάγκη ενθάρρυνσης της ανάπτυξης αλλά και αναθεώρησης της πολιτικής μας, όσον αφορά την απασχόληση ξένου εργατικού δυναμικού.

Στη γραπτή δήλωση καλεί την Κυβέρνηση να καταθέσει άμεσα το πακέτο για ενθάρρυνση της ανάπτυξης, σημειώνοντας ότι ”μόνο μέτρα τολμηρά και αποφασιστικά, θα αλλάξουν το αναπτυξιακό μοντέλο της κυπριακής οικονομίας”.

”Χρειάζεται τόλμη και αποφασιστικότητα από όλους μας. Εμείς δηλώνουμε την ετοιμότητά μας ”, καταλήγει ο κ. Φωτίου στη δήλωσή του.

Keywords
Τυχαία Θέματα