ΑΚΕΛ – ΔΣ ΧΑΚ συζήτησαν για τη μετοχοποίηση του ΧΑΚ

14:41 31/1/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η επικείμενη μετοχοποίηση του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου και οι θέσεις του ΧΑΚ για το θέμα αυτό ήταν στο επίκεντρο συνάντησης που είχε σήμερα αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ υπό τον ΓΓ Αντρο Κυπριανού με το Διοικητικό Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου, υπό τον Πρόεδρό του Γιώργο Κουφάρη και τη Διεύθυνση του ΧΑΚ, στα

γραφεία του Χρηματιστηρίου.

Ο κ. Κυπριανού, αφού σημείωσε ότι το ΧΑΚ μπορεί να αποτελέσει ένα μοχλό κίνησης της οικονομίας προς τα εμπρός, είπε ότι η άποψη του ΑΚΕΛ την οποία το κόμμα θα μεταφέρει και στον Υπουργό Οικονομικών, είναι ότι το ΔΣ και το προσωπικό του ΧΑΚ έχει εμπειρίες και γνώσεις, που μπορούν να βοηθήσουν στην όλη διαδικασία και θα πρέπει να αξιοποιηθούν.

«Θεωρούμε ότι οι όποιες αποφάσεις ληφθούν και οι όποιες συμφωνίες υπογραφούν θα πρέπει να λαμβάνουν υπόψη πολύ σοβαρά το θέμα του προσωπικού, που πρέπει να κατοχυρωθεί μέσα από την υπογραφή της όποιας συμφωνίας του κράτους με τους όποιους μετόχους του ΧΑΚ», είπε.

Ο Πρόεδρος του ΔΣ του ΧΑΚ Γιώργος Κουφάρης ανέφερε ότι έγινε ενημέρωση για τη θέση του Συμβουλίου και της Διεύθυνσης του ΧΑΚ για το θέμα της απόφασης του Υπουργικού για μετοχοποίηση του ΧΑΚ.

Ο κ. Κουφάρης είπε ότι το ΧΑΚ σέβεται την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου. Σημείωσε ότι «ως ειδήμονες και γνώστες του αντικειμένου είμαστε στη διάθεση του Υπουργείου και άλλων φορέων να βοηθήσουμε στη σωστή υλοποίηση, δηλαδή στα θέματα που αφορούν την εκτίμηση της αξίας του ΧΑΚ, το χρόνο υλοποίησης της απόφασης, το μοντέλο και τέλος το μεγάλο θέμα που αφορά τους υπαλλήλους του ΧΑΚ οι οποίοι σωστά ανησυχούν σε ότι αφορά τα ωφελήματά τους».

Καταλήγοντας, είπε ότι η αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ έδειξε μεγάλη κατανόηση και συμφωνήθηκε να κρατήσουν επαφή.

Keywords
Τυχαία Θέματα