Γ. Βαρνάβα: Δεν υπάρχει σήμερα κίνδυνος από τη φύλαξη πυρομαχικών στην ΕΦ

18:13 4/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Τη βεβαιότητα ότι δεν υπάρχει σήμερα οποιοσδήποτε κίνδυνος σε σχέση με την πρόκληση οποιουδήποτε ατυχήματος στην Εθνική Φρουρά από τη φύλαξη και συντήρηση πυρομαχικών, εξέφρασε σήμερα ο Πρόεδρος της Επιτροπής Άμυνας Γιώργος Βαρνάβα.

Σε δηλώσεις μετά το τέλος της συνεδρίας της Επιτροπής Άμυνας με θέμα το επίπεδο φύλαξης και συντήρησης πυρομαχικών, ο κ. Βαρνάβα είπε ότι η συνεδρία πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια της επίσκεψης της επιτροπής Άμυνας την περασμένη εβδομάδα σε στρατόπεδα της Εθνικής Φρουράς για έλεγχο του επιπέδου φύλαξης και συντήρησης πυρομαχικών.

Όπως

είπε, κατά τη σημερινή συνεδρία, στην παρουσία του Αρχηγού της ΕΦ και του ΓΔ του Υπουργείου Άμυνας,  έχει συζητηθεί η έκθεση που έχει συντάξει η ειδική επιτροπή η οποία είχε συσταθεί στις 29 Ιουλίου του 2011 για να εξετάσει όλα τα στρατόπεδα της ΕΦ  στα οποία φυλάσσονται πυρομαχικά.

Ανέφερε ότι «από τότε μέχρι σήμερα –με βάση τη σημερινή ενημέρωση την οποία τύχαμε από τον Αρχηγό της ΕΦ – έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα για τη σωστότερη φύλαξη των πυρομαχικών και την μείωση όσο είναι δυνατόν της επικινδυνότητας», εκφράζοντας παράλληλα τη βεβαιότητα ότι «δεν υπάρχει σήμερα οποιοσδήποτε φόβος για το οποιοδήποτε ατύχημα».

Είπε, ωστόσο, ότι από τη στιγμή που έχουμε να κάνουμε με πυρομαχικά «δεν μπορεί να μηδενιστεί η επικινδυνότητα», προσθέτοντας ότι «ακόμα και στις καλύτερες συνθήκες φύλαξης των πυρομαχικών μπορεί να υπάρξει ένα ατύχημα».

«Εκείνο το οποίο ζητήσαμε, όχι μόνο από το Υπουργείο Άμυνας αλλά και από το Υπουργείο Οικονομικών, είναι στον επικείμενο προϋπολογισμό του 2013 να κατατεθούν τα απαιτούμενα κονδύλια ώστε να δοθεί η δυνατότητα στο ΓΕΕΦ να υλοποιήσει τους σχεδιασμούς του σε σχέση με την ανέγερση επιπλέον αποθηκών φύλαξης πυρομαχικών αλλά παράλληλα και την κατασκευή άλλων έργων», είπε.

Ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Ανδρέας Μιχαηλίδης είπε ότι για το ΔΗΣΥ «οι συνθήκες ασφάλειας του προσωπικού της ΕΦ είναι ύψιστη προτεραιότητα».

«Εμείς έχουμε κάνει ξεκάθαρο ότι θα παρακολουθούμε πολύ στενά το θέμα και θα ενημερωνόμαστε σε τακτά χρονικά διαστήματα ούτως ώστε ο στόχος που έχει τεθεί να ελαχιστοποιηθεί η επικινδυνότητα να επιτευχθεί», κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα