Ανησυχίες για το πόρισμα Λίκανεν για τον τραπεζικό τομέα, εκφράζει η ΕΤΟ

17:43 4/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ανησυχίες ότι τα οφέλη από την υφιστάμενη προσέγγιση διαφοροποίησης των τραπεζών, η οποία απεικονίζεται στο τραπεζικό πρότυπο της Ευρώπης, δεν μπορούν να διατηρηθούν για όλες τις τράπεζες, εκφράζει ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τραπεζικής Ομοσπονδίας Γκτίντο Ραβέ.

“Ανησυχούμε ότι τα οφέλη από την υφιστάμενη

προσέγγιση διαφοροποίησης των τραπεζών, η οποία απεικονίζεται στο τραπεζικό πρότυπο της Ευρώπης, δεν μπορούν να διατηρηθούν για όλες τις τράπεζες», δήλωσε ο κ. Ραβέ αναφερόμενος στην έκθεση της ομάδας εμπειρογνωμόνων Liikanen (High Level Expert Group) σχετικά με τη διαρθρωτική μεταρρύθμιση του ευρωπαϊκού τραπεζικού τομέα.

“Η πρόταση για νομικό διαχωρισμό των δραστηριοτήτων επενδυτικής τραπεζικής των μεγαλύτερων τραπεζών σε χωριστό μέρος της τραπεζικής δομής, προκαλεί προβληματισμό”, προσθέτει, σύμφωνα με ανακοίνωση του Συνδέσμου Τραπεζών Κύπρου.

Η ΕΤΟ καλεί την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αξιολογήσει προσεκτικά τις συστάσεις και τον αντίκτυπό τους στην τραπεζική αγορά της ΕΕ, και κατ’ επέκταση στη συνοχή της ενιαίας αγοράς. “Η ομάδα προτείνει μια νέα προσέγγιση συνδυασμού των μεταρρυθμιστικών μοντέλων των Vickers και Volker. Θα χρειαστούμε χρόνο να αναλύσουμε τις συνέπειες αυτής της πρότασης. Μια επαρκής περίοδος διαβούλευσης καθώς και αξιολόγηση του αντίκτυπου των προτάσεων είναι επομένως ουσιαστική», δήλωσε ο κ. Ravoet.

Αναφέρεται, τέλος, ότι οι τράπεζες της Ευρώπης που εκπροσωπούνται από την ΕΤΟ, θα μελετήσουν προσεκτικά την πρόταση μεταρρύθμισης της ομάδας εμπειρογνωμόνων ώστε να κατανοήσουν τον πλήρη αντίκτυπο που μπορεί να έχει και το κατά πόσον έρχεται σε αντίθεση με οποιαδήποτε ρυθμιστική διαδικασία μεταρρύθμισης που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη.

Keywords
Τυχαία Θέματα