Γαλλία : Πακέτο μέτρων ύψους 8 δισ. ευρώ

12:05 7/11/2011 - Πηγή: OnlyCY

 Πακέτο μέτρων ύψους οκτώ δισεκατομμυρίων ευρώ ή περισσότερα μέσω περικοπών  και αυξήσεις φόρων, ανακοινώνει τη Δευτέρα η Γαλλία με στόχο την προστασία της  πιστοληπτικής της αξιολόγησης και χαλιναγώγησης του δημοσιονομικού της  ελλείμματος, που αποτελεί ένα στοίχημα για τον Γάλλο Πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί, έξι  μήνες πριν από τις γαλλικές εκλογές.

Η κεντροδεξιά

Κυβέρνηση του Νικολά Σαρκοζί αναφέρει ότι χρειάζονται επειγόντως  επιπλέον εξοικονομήσεις για να μην εκτροχιαστούν τα δημόσια οικονομικά της  Γαλλίας, μετά τη μείωση την περασμένη εβδομάδα των προβλέψεων για την  ανάπτυξη της οικονομίας το 2012 στο 1% από 1,75%.

Ο Γάλλος Πρωθυπουργός Φρανσουά Φιγιόν αναμένεται να ανακοινώσει τις περικοπές στις 11:00 GMT και αυτές έρχονται μετά την εξοικονόμηση 12 δισ. ευρώ που ανακοίνωσε η γαλλική Κυβέρνηση μόλις πριν από τρεις μήνες.

Οπως και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, η Γαλλία αγωνίζεται να κρατήσει τα δημόσια οικονομικά της υπό έλεγχο και να περιορίσει το χρέος της χωρίς να προκαλέσει απότομη μείωση των καταναλωτικών δαπανών, που αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο της γαλλικής οικονομίας, ή να πυροδοτήσει διαμαρτυρίες της κλίμακας που παρουσιάστηκαν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως στην Ελλάδα.

Οι διεθνείς οίκοι αξιολόγησης έχουν αναφερθεί στο ενδεχόμενο υποβάθμισης της κορυφαίας αξιολόγησης του ΑΑΑ που απολαμβάνει η Γαλλία, λόγω επιβράδυνσης της ανάπτυξης και των πιθανών επιπτώσεων από το κόστος διάσωσης κρατών της Ευρωζώνης.

”Ο προϋπολογισμός του 2012 θα είναι ένας από τους πιο αυστηρούς προϋπολογισμούς που έχει δει η Γαλλία από το 1945”, είπε ο κ. Φιγιόν, το Σάββατο, προσθέτοντας ότι ”έφθασε η ώρα της αλήθειας” για τη Γαλλία.

Keywords
Τυχαία Θέματα