Γεωργίου προς Γεωργιάδη:”Ο λόγος που ενημέρωνες συνεχώς την ηγεσία ήταν για να αποσείσεις από πάνω σου την ευθύνη “

17:38 26/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Συνεχίστηκε για δεύτερη ημέρα σήμερα ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου, που συνεδρίασε στη Λάρνακα για τη φονική έκρηξη που σημειώθηκε στη ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί στις 11 Ιουλίου 2011, η αντεξέταση του 7ου μάρτυρα κατηγορίας Συνταγματάρχη Γιώργου Γεωργιάδη.

Ο Γιώργος Γεωργίου, συνήγορος υπεράσπισης του πρώην Υπουργού Εξωτερικών Μάρκου Κυπριανού και τέως Υπαρχηγού της Εθνικής Φρουράς Σάββα Αργυρού ρώτησε το μάρτυρα κατά πόσον στη σύσκεψη που έγινε στο Προεδρικό στις 29/1/2009 πήγε μετά τη Βουλή όπου συμμετείχε σε Επιτροπή, όπως είχε αναφέρει στην κατάθεση του στην Αστυνομία στις 11/7/2011, ή εάν πήγε πριν μεταβεί στη Βουλή. Αφού είπε ότι δεν θεωρεί ότι θα αλλάξει οτιδήποτε εάν πήγε στη Βουλή πριν να πάει στο Προεδρικό ή μετά, ο μάρτυρας ανέφερε πως «έκανα λάθος, σύγχυσα» τα σημεία εκκίνησης για να πάει στη σύσκεψη του Προεδρικού και στην σύσκεψη που έγινε στο Υπουργείο Αμυνας το μεσημέρι της 29/1/2011.

Σε άλλη ερώτηση ο κ. Γεωργιάδης απάντησε πως είχε ενημερώσει τον προϊστάμενο του, τέως υπαρχηγό του ΓΕΕΦ Σάββα Αργυρού, ότι θα μετέβαινε στο Προεδρικό Μέγαρο και στη συνέχεια στο Υπουργείο Αμυνας. Ο συνήγορος υπεράσπισης του υπέβαλε ότι ο λόγος που είπε ότι ενημέρωσε τον προϊστάμενο του ότι θα πήγαινε στο Προεδρικό είναι για να πει ότι τον ενημέρωσε πως έπρεπε να φύγει και ότι δεν τον ενημέρωσε για την επίσκεψή του στο Προεδρικό και μετά στη Βουλή.

Ο μάρτυρας απάντησε πως «η αλήθεια είναι ότι πάντοτε κρατούσα ενήμερη την ηγεσία του ΓΕΕΦ για όλες τις κινήσεις μου, σε όλα τα χρόνια της υπηρεσίας μου». Διαβάζοντας αποσπάσματα από τις καταθέσεις του μάρτυρα στην Αστυνομία στις 11,12,13,14 και 16/7/201,  ο συνήγορος υπεράσπισης του υπέβαλε ότι σε καμιά κατάθεση του δεν ανέφερε ποτέ ότι στις 29/1/2009 ενημέρωσε τον υπαρχηγό του ΓΕΕΦ ότι πήγε στο Προεδρικό ή στη Βουλή.

Στην απάντηση του μάρτυρα ότι «στην κατάθεση μου δεν ανέφερα τα αυτονόητα» ο κ. Γεωργίου ζήτησε να μάθει, γιατί αφού σε καμία κατάθεσή του δεν αναφέρει ότι ενημέρωσε τον υπαρχηγό του ΓΕΕΦ, στην κατάθεσή του ενώπιον του Δικαστηρίου ακόμα και σήμερα επιμένει ότι ενημέρωσε τον υπαρχηγό. Ο μάρτυρας απάντησε ότι μέρες μετά την κατάθεσή του στην Αστυνομία στις 16/7/2011, είχε αντιληφθεί ότι πλείστα μέλη της ιεραρχίας του ΓΕΕΦ μέσω δημοσιευμάτων στον Τύπο παρουσιάζονταν ανενημέρωτα και το Δικαστήριο έπρεπε να γνωρίζει όταν έδινε την κατάθεσή του και τα αυτονόητα.

Σε άλλη ερώτηση του συνηγόρου υπεράσπισης, ο κ. Γεωργιάδης απάντησε πως «το αν ενημέρωνα φορτικά πολλές φορές και σε λεπτομέρεια την ιεραρχία, φαίνεται από την κατάθεση μου στο Δικαστήριο ιδιαίτερα για την τελευταία εβδομάδα πριν την καταστροφή, κάτι που φαίνεται και από τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα».

Στο σημείο αυτό, ο κ. Γεωργίου υπέβαλε στο μάρτυρα ότι ο λόγος που ενημέρωνε συνεχώς την ηγεσία ήταν για να «αποσείσεις από πάνω σου την ευθύνη για ότι φτάσαμε στην κατάσταση της τελευταίας εβδομάδας» και ο μάρτυρας ανέφερε «όχι, η ενημέρωση είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ιεραρχίας».

Keywords
Τυχαία Θέματα