Για την πορεία των διαπραγματεύσεων συζήτησαν ε/κ και τ/κ κόμματα

15:05 12/12/2012 - Πηγή: OnlyCY

Για την πορεία των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό συζήτησαν εκπρόσωποι ε/κ και τ/κ κομμάτων στην καθιερωμένη συνάντηση που φιλοξενεί η Πρεσβεία της Σλοβακίας στο Λήδρα Πάλας.

Οπως αναφέρεται στο κοινό ανακοινωθέν, οι αρχηγοί ή εκπρόσωποι των κομμάτων αντάλλαξαν απόψεις στο θέμα “Πώς διασφαλίζεται ότι η νέα διαπραγματευτική διαδικασία θα οδηγήσει σε λύση σύντομα”, το οποίο προτάθηκε από το Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό Κόμμα, που ήταν ο οικοδεσπότης της σημερινής

συνάντησης.

Οπως αναφέρεται στο ανακοινωθέν, τα κόμματα συμφώνησαν ότι η λύση του Κυπριακού μπορεί να αποτελέσει την απάντηση στην οικονομική κρίση. Αναφέρεται ακόμη ότι τα κόμματα πρέπει να αναγνωρίσουν ότι δεν υπάρχει η ιδανική λύση για κανένα και ότι μια κοινά αποδεκτή λύση μπορεί να εξευρεθεί στο πλαίσιο μιας διαδικασίας “πάρε-δώσε”  στη βάση των ψηφισμάτων και των παραμέτρων των ΗΕ.

Καλούνται ακόμη όλοι εκείνοι που ασπάζονται την ομοσπονδιακή λύση να ενώσουν τις δυνάμεις τους για μια σύντομη λύση. Τα κόμματα υπογραμμίζουν ακόμη ότι το 2013 και οι δύο ηγέτες (της ε/κ και της τ/κ κοινότητας) πρέπει να υποστηριχθούν και να ενθαρρυνθούν για να εμπλακούν σε μια διαδικασία που θα φέρει αποτελέσματα.

Η επόμενη συνάντηση έχει οριστεί για τον Ιανουάριο δεν έχει όμως οριστεί ακριβής ημερομηνία.

Keywords
Τυχαία Θέματα