Γιωργάλλας: Μεταφορτώνουν την ευθύνη για την τραγωδία στους νεκρούς

20:05 8/10/2011 - Πηγή: OnlyCY

«ΜΕΤΑΦΟΡΤΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΟ ΜΑΡΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΩΜΟΥΣ ΤΟΥ Κ. ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ»

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ, Μιχάλης Γιωργάλλας σχολιάζοντας σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «ΠΟΛΙΤΗΣ» για εισήγηση της Αστυνομίας να διωχθούν ποινικά οι Αξιωματικοί του Ναυτικού Ιωαννίδης και Λάμπρου για ποινικά αδικήματα σχετικά με την τραγωδία, δήλωσε:

«Τώρα καταλαβαίνουμε γιατί το ΑΚΕΛ και ο κ. Χριστόφιας

ζητούσαν τις προηγούμενες μέρες να περιμένουμε το πόρισμά της Αστυνομίας. Κάποιοι αποφάσισαν να μεταφορτώσουν την ευθύνη για την τραγωδία στο Μαρί από τους ώμους του κ. Χριστόφια στην πλάτη των νεκρών Αξιωματικών του Ναυτικού. Γιατί οι νεκροί είναι οι πιο βολικοί ένοχοι. Γιατί δεν πρόκειται να ανοίξουν ποτέ το στόμα τους να υπερασπιστούν τον εαυτό τους», είπε ο κ. Γιωργάλλας και πρόσθεσε:

«Καλούμε την Αστυνομία να ξεκαθαρίσει αν αληθεύει ο εξωφρενικός ισχυρισμός που είδε το φως της δημοσιότητας σήμερα ότι ζητείται από το αστυνομικό πόρισμα η δίωξη των αδικοχαμένων Αξιωματικών του Ναυτικού Ιωαννίδη και Λάμπρου για διάπραξη ποινικών αδικημάτων σε σχέση με την τραγωδία στο Μαρί», τόνισε ο Μιχάλης Γιωργάλλας και συνέχισε:

«Αν ευσταθεί αυτός ο εξωφρενικός ισχυρισμός της Αστυνομία τότε μπορεί να πει κάποιος ότι η δύναμη έχει ευθυγραμμιστεί με την προσπάθεια να σωθεί πολιτικά ο κ. Χριστόφιας και να παραμείνει στην εξουσία.

Οι αστυνομικοί ερευνητές φαίνεται να μην εντοπίζουν ευθύνες για κ. Χριστόφια που από τη θέση του ήταν αυτός που πήρε τις κρίσιμες αποφάσεις που οδήγησαν στην τραγωδία και τα φορτώνουν όλα στους Αξιωματικούς ασελγώντας στη μνήμη τους και δίνοντας την ευκαιρία σε κάποιους να αποπροσανατολίσουν τις ευθύνες από τους πραγματικά ένοχους», κατέληξε ο κ. Γιωργάλλας.

Keywords
Τυχαία Θέματα