Η ‘Αγκυρα βομβάρδισε στόχους στη Συρία, ανακοίνωσε ο Ερντογάν

22:52 3/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η Τουρκία βομβάρδισε σήμερα στόχους εντός του συριακού εδάφους σε αντίποινα για την επίθεση με όλμους που προέρχονταν από τη Συρία και προκάλεσε τον θάνατο πέντε αμάχων σε τουρκική παραμεθόριο κοινότητα, όπως ανακοίνωσε το γραφείο του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Η επίθεση αυτή αποτελεί μία άμεση απάντηση των ενόπλων δυνάμεών μας, οι οποίες βομβάρδισαν κατά μήκος της μεθορίου στόχους που είχαν εντοπισθεί από τα ραντάρ», τονίζει στην ανακοίνωσή του ο Ερντογάν.

Σχετική είδηση:

Τουρκία: Οβίδα από τη Συρία

σκότωσε πέντε ανθρώπους

Το θάνατο πέντε ανθρώπων, μίας μητέρας και των παιδιών της, προκάλεσε οβίδα που εκτοξεύτηκε από το συριακό έδαφος και έπληξε κατοικία στη μεθοριακή κωμόπολη Ακτσάκαλε στη νοτιοανατολική Τουρκία. Τουλάχιστον εννέα άτομα τραυματίσθηκαν σοβαρά.

Ανταποκριτής του πρακτορείου ειδήσεων Reuters είδε επίσης τουλάχιστον 9 ανθρώπους που είχαν τραυματιστεί σοβαρά να διακομίζονται στο νοσοκομείο, οι τρεις από τους οποίους είναι αξιωματικοί της αστυνομίας.

“Μια γυναίκα διαμελίστηκε από την έκρηξη μπροστά στα μάτια μου. Υπάρχουν κι άλλοι νεκροί και τραυματίες, μεταξύ των οποίων παιδιά”, δήλωσε παράλληλα ένας κάτοικος της Ακτσάκαλε, η οποία πλήττεται τακτικά τις τελευταίες ημέρες από αδέσποτες σφαίρες και οβίδες που ρίχνονται κατά τις σποραδικές μάχες μεταξύ του συριακού τακτικού στρατού και τους Σύρους αντάρτες γύρω από το συριακό μεθοριακό πέρασμα Ταλ αλ Αμπιάντ, το οποίο βρίσκεται στα σύνορα με την Τουρκία.

Keywords
Τυχαία Θέματα