Η ανεργία δεν αντιμετωπίζεται με ημίμετρα

12:18 10/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

Το πρόβλημα της ανεργίας δεν αντιμετωπίζεται με ημίμετρα και ξεπερασμένες θεωρίες, δηλώνει η Ευρωβουλευτής του ΔΗΚΟ Αντιγόνη Παπαδοπούλου.

Η κ. Παπαδοπούλου είχε συνάντηση με αντιπροσωπεία της νεολαίας του Δημοκρατικού κόμματος (ΝΕΔΗΚ), κατά την οποία συζητήθηκαν τα άκρως ανησυχητικά στοιχεία για την αύξηση της ανεργίας στην Κύπρο.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της κ. Παπαδοπούλου, το πρόβλημα της ανεργίας προσλαμβάνει ανησυχητικές διαστάσεις και σε καμία

περίπτωση δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί «με ημίμετρα και ξεπερασμένες θεωρίες». Πέραν από στοχευμένα μέτρα και προγράμματα, η ανεργία μπορεί ουσιαστικά να αντιμετωπιστεί με την ανάπτυξη, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και γενικότερα με την βελτίωση των δεικτών της οικονομίας. Ανάμεσα στις προτεραιότητες, όπως είπε η κ. Παπαδοπούλου, θα πρέπει να είναι η αποκλιμάκωση των επιτοκίων και η εξυγίανση του τραπεζικού συστήματος.

Όπως προστίθεται στην ανακοίνωση, η κ. Παπαδοπούλου ανέφερε ότι νεοφιλελεύθερες προσεγγίσεις και πολιτικές λιτότητας μας οδήγησαν σε μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση, και εξέφρασε παράλληλα τις έντονες επιφυλάξεις της για την αύξηση του ορίου αφυπηρέτησης στο 64ο έτος.

Η Ευρωβουλευτής διερωτήθηκε για το όφελος που θα έχει το δημόσιο από την επέκταση του ορίου συνταξιοδότησης και επισήμανε τους κινδύνους για περαιτέρω αύξηση της ανεργίας κυρίως στη νεολαία.

Keywords
Τυχαία Θέματα