Τέλος στην αιματοχυσία στη Συρία ζητά ο Ερντογάν

11:37 10/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ο Τούρκος Πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε από το Πεκίνο, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη, ότι η χώρα του επιθυμεί να δοθεί ένα τέλος στην αιματοχυσία στη Συρία, ενώ ανέφερε ότι έγιναν προσπάθειες συνεννόησης με το καθεστώς της Συρίας, χωρίς όμως να υπάρχει κατανόηση.

Όπως μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων «Ανατολού», ο κ. Ερντογάν, σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, είπε ότι σήμερα εκπνέει η προθεσμία που δόθηκε στη Συρία από τον Ειδικό Απεσταλμένο των Ηνωμένων Εθνών και του Αραβικού

Συνδέσμου Κόφι Ανάν για την απόσυρση των στρατευμάτων από τις πόλεις.

Ελπίζουμε να έχουμε αποτέλεσμα στη Συρία το συντομότερο, είπε ο Τούρκος Πρωθυπουργός.

Ο Κόφι Ανάν αναμένεται να επισκεφτεί σήμερα τις τουρκικές επαρχίες του Κιλίς και της Αλεξανδρέττας. Με την επίσκεψη Ανάν ελπίζουμε ότι η κατάσταση στη Συρία θα προσελκύσει μεγαλύτερο ενδιαφέρον, κατέληξε ο κ. Ερντογάν.

Εντωμεταξύ, ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου εξέφρασε τηλεφωνικώς στην Αμερικανίδα ομόλογό του Χίλαρι Κλίντον τις ανησυχίες της Αγκυρας σχετικά με το περιστατικό που σημειώθηκε τη Δευτέρα στη Νότια Τουρκία, στη μεθόριο με τη Συρία, όταν συριακά στρατεύματα επιτέθηκαν εναντίον προσφυγικού καταυλισμού στο τουρκικό έδαφος, όπου κατέφυγαν πολίτες διωκόμενοι του καθεστώτος Ασσαντ.

Keywords
Τυχαία Θέματα