‘Η ανεργία πήρε φόρα, ανηφόρα και δεν σταματά’

11:43 3/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η ανεργία πήρε φόρα, ανηφόρα και δεν σταματά, αναφέρει, σε ανακοίνωση του, το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών.

”Για ακόμα μια φορά παρακολουθούμε την ανηφορική πορεία που ακολουθεί η ανεργία στον τόπο μας προς άγνωστη κατάληξη αφού δεν υπάρχει κανένα σχέδιο από τη Κυβέρνηση για ανάπτυξη. Επανειλημμένα έχουμε εισηγηθεί τη δημιουργία πράσινων θέσεων εργασίας με προγράμματα που θα παράγουν κοινωνικό έργο υποδομής, προγράμματα προστασίας του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής, προγράμματα στα οποία θα έχουν πρόσβαση οι μικρομεσαίοι και οι μη προνομιούχοι. Προγράμματα που θα δώσουν θέσεις

εργασίας άμεσα σε χιλιάδες άνεργους συμπατριώτες μας”, προσθέτει.

Αναφέρει, παράλληλα, ότι ζήτησαν και απαίτησαν όπως κάθε 3 ευρώ έσοδα από το κράτος από τα οικονομικά μέτρα, τουλάχιστον τα 2 πρέπει να επιστρέφονται πίσω στην αγορά, στους εργαζομένους και τις επιχειρήσεις ”για να αντιμετωπιστεί το τέρας της ανεργίας και να παραχθεί ανάπτυξη (γεγονός που θα προσδώσει έσοδα και στα δημόσια οικονομικά)”.

”Αντί αυτού, η Κυβέρνηση καταφεύγει σε εξαγγελίες επενδύσεων μαμούθ με αμφίβολο κέρδος στον τομέα της εργοδότησης. Αντί ανάπτυξη, αυξάνει το ΦΠΑ, αντί ανάπτυξη βάζει φόρους και κάνει περικοπές. Λύσεις υπάρχουν όμως πρέπει να ξεφύγουν από την πεπατημένη που μας έφερε την κρίση και να εφαρμόσουν την Πράσινη Ανάπτυξη που θα μας φέρει Πράσινες Θέσεις Εργασίας. Αναρωτιόμαστε γιατί οι κυβερνώντες επιμένουν σε πολιτικές ξεπερασμένες ενώ ταυτόχρονα σε όλη την Ευρώπη έχει γίνει μια στροφή προς την πράσινη ανάπτυξη και έχει δημιουργήσει θέσεις εργασίας”, συμπληρώνει.

Το Κίνημα Οικολόγων αναφέρει, τέλος, ότι είναι καιρός να συμβαδίσουμε με την Ευρώπη και όχι να ακολουθούμε όπως κάναμε εδώ και χρόνια.

Keywords
Τυχαία Θέματα