Η αστυνόμευση του αγώνα ΑΕΛ-Φενέρ στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία

13:13 26/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η Κύπρος δεν έχει να ζηλέψει από καμιά άλλη ευρωπαϊκή χώρα όσον αφορά την αστυνόμευση ποδοσφαιρικών αγώνων ή άλλων εκδηλώσεων που γίνονται στη χώρα μας, δήλωσε σήμερα ο Αστυνομικός Διευθυντής της Λευκωσίας Κύπρος Μιχαηλίδης, ο οποίος είπε ότι η αστυνόμευση του  χθεσινοβραδινού αγώνα μεταξύ των ομάδων ΑΕΛ – Φενέρμπαχτσε στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.

Μιλώντας σε διάσκεψη Τύπου, ο κ. Μιχαηλίδης

είπε ότι όλα κύλησαν άψογα κατά τον χθεσινοβραδινό αγώνα, ενώ συνεχάρη τα μέλη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λευκωσίας και όλων των τμημάτων της Αστυνομίας, τα οποία εργάστηκαν με τέτοιο τρόπο, ούτως ώστε να διεξαχθεί υπό ασφαλείς συνθήκες ο συγκεκριμένος ποδοσφαιρικός αγώνας.

Όπως πρόσθεσε «τα μεγαλύτερα και πιο θερμά συγχαρητήρια ανήκουν στο φίλαθλο κόσμο της ΑΕΛ, καθώς επίσης και στους Τουρκοκύπριους φιλάθλους της Φενέρμπαχτσε, οι οποίοι επέδειξαν ωριμότητα, σοβαρότητα και γενικά με όλη τη συμπεριφορά τους βοήθησαν, ούτως ώστε να διεξαχθεί αυτό ο αγώνας χωρίς να προκληθεί το παραμικρό επεισόδιο».

«Βέβαια θα ήταν παράλειψη μου να μην αναφερθώ και στους παράγοντες των ποδοσφαιρικών ομάδων, οι οποίοι επίσης με την καθοδήγηση τους καθώς και την πλήρη συνεργασία που είχαν μαζί μας, έγινε κατορθωτή η αστυνόμευση αυτού του μεγάλου γεγονότος, το οποίο έδειξε και πραγματικά νιώθουμε όλοι περήφανοι, γιατί αποδείξαμε για άλλη μια φορά ότι είμαστε ένα ευρωπαϊκό κράτος, που μπορούμε να αστυνομεύουμε ποδοσφαιρικούς αγώνες, αλλά και άλλες σημαντικές εκδηλώσεις και αποδείξαμε επίσης ότι κάποιες κακές γλώσσες που μας ήθελαν να αποτυγχάνουμε σε τέτοιες εκδηλώσεις φάνηκε ότι έχουν διαψευστεί», σημείωσε ο κ. Μιχαηλίδης.

Ανέφερε, εξάλλου, πως στα πλαίσια των δρακόντειων μέτρων που έχουν ληφθεί από την αστυνομία υπήρξαν κάποια μικρά περιστατικά, τα οποία δεν ήταν ικανά να αλλοιώσουν την επιτυχία της αστυνόμευσης του ποδοσφαιρικού αγώνα.

Όπως είπε τα περιστατικά αυτά αφορούν έλεγχο που έγινε στο οδόφραγμα Αγίου Δομετίου, όπου εντοπίστηκαν δύο άτομα εκ Τουρκίας στα οποία τους απαγορεύτηκε η είσοδος να περάσουν στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Επίσης, ανέφερε πως έγινε εντοπισμός ενός Τουρκοκύπριου εναντίον του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης από το 2007, για υπόθεση διάρρηξης και κλοπής στην περιοχή Αμμοχώστου, ενώ κατά τη διάρκεια της διεξαγωγής του ποδοσφαιρικού αγώνα έγινε προσπάθεια να παρουσιαστεί μια τουρκοκυπριακή σημαία, η οποία έγκαιρα έγινε αντιληπτή και κατασχέθηκαν από μέλη της αστυνομίας που βρίσκονταν εκεί.

Για το περιστατικό ανύψωσης της σημαίας, ο κ. Μιχαηλίδης είπε  ότι σήμερα ολοκληρώνεται ο φάκελος της συγκεκριμένης υπόθεσης και αναμένεται να σταλεί για ποινική δίωξη.

Σύλληψη λαθρομεταναστών
———————————-
Αναφερόμενος σε συλλήψεις λαθρομεταναστών, ο κ. Μιχαηλίδης είπε πως «χθες το βράδυ είχαμε μια συντονισμένη επιχείρηση, η οποία διεξήχθη στην Επαρχία Λευκωσίας και στην Επαρχία Αμμοχώστου κατά την οποία συνελήφθηκε μεγάλος αριθμός λαθρομεταναστών».

«Συγκεκριμένα», είπε, «στη Λευκωσία συνελήφθηκαν 15 λαθρο

Keywords
Τυχαία Θέματα