Πλήρη διαφάνεια ζητεί το ΚΣ ΕΔΕΚ για διαγραφές χρεών από τράπεζες

12:53 26/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΣ ΕΔΕΚ Δημήτρης Παπαδάκης δήλωσε την Παρασκευή ότι ο Αντιπρόεδρος  της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Θεσμών και Αξιών, Βουλευτής του Κινήματος, Φειδίας Σαρίκας, ενέγραψε προς συζήτηση το θέμα της διαγραφής από τράπεζες χρεών εταιρειών που συνδέονται με πολιτικά κόμματα καθώς και χρεών πολιτικών προσώπων και κρατικών αξιωματούχων.

Σε δηλώσεις του στα Κεντρικά Γραφεία του ΚΣ ΕΔΕΚ στην Λευκωσία ο κ. Παπαδάκης είπε ότι «θα επιμείνουμε

μέχρι τέλους στην αποκάλυψη – κατάθεση και δημοσιοποίηση καταλόγων με τα πιο πάνω στοιχεία προκειμένου να υπάρξει πλήρης διαφάνεια αλλά και για να γνωρίζει ο λαός αν υπήρξαν φαινόμενα ευνοιοκρατικής μεταχείρισης και διαπλοκής».

Ο κ. Παπαδάκης είπε ότι «η απαξίωση της πολιτικής και των θεσμών θα πάψει να υπάρχει όταν υπάρξει πραγματική κάθαρση και διαφάνεια, όταν οι πολίτες νιώσουν πραγματικά ότι βρίσκονται σε καθεστώς ισονομίας και ισοπολιτείας».

Πρόσθεσε ότι «δυστυχώς μέχρι σήμερα παραμένει ατιμώρητο το μέγα σκάνδαλο του χρηματιστηρίου όπου κόμματα που ίδρυσαν εταιρείες και πολιτικοί έτυχαν ευνοϊκής μεταχείρισης με τη μέθοδο της ιδιωτικής τοποθέτησης και πλούτισαν εις βάρος του λαού».

«Οι πολίτες που καταβάλλουν το βαρύ τίμημα των συνεπειών της οικονομικής κρίσης ως αποτέλεσμα και των αλόγιστων, ασυλλόγιστων και ενδεχομένως επιλήψιμων και υπό συνθήκες διαπλοκής ενεργειών και πράξεων αξιωματούχων τραπεζικών ιδρυμάτων απαιτούν να χυθεί άπλετο φως», είπε ο κ. Παπαδάκης.

Σημείωσε ότι «το ΚΣ ΕΔΕΚ θα επιμείνει μέχρι τέλους στην αποκάλυψη όλης της αλήθειας μακριά από λογικές συσκότισης στο όνομα σκοπιμοτήτων ή της λογικής του συμψηφισμού, και εκατέρωθεν διαγραφής ενοχών».

Ο κ. Παπαδάκης, καταλήγοντας, είπε πως «η λογική ότι όλοι μετέχουν στο σύστημα της διαπλοκής πλήττει ανεπανόρθωτα τη δημοκρατία και τους θεσμούς της για αυτό και είναι η ώρα όλοι να αποδείξουν εμπράκτως ότι θέλουν να υπάρξει διαφάνεια».

Keywords
Τυχαία Θέματα