Η Άτυπη Σύνοδος των ΥΠΕΞ το θέμα συζήτησης Μαρκουλλή – Βέργα

12:02 30/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

Συνάντηση με την Υπουργό Εξωτερικών Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή έχει σήμερα στη Λευκωσία ο Δήμαρχος Πάφου Σάββας Βέργας. Κύριο θέμα της συζήτησης που θα έχουν θα αποτελέσει η άτυπη σύνοδος των Υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα φιλοξενηθεί στην Πάφο στις 7 και 8 Σεπτεμβρίου.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο κ. Βέργας ανέφερε πως αυτή η συνάντηση είναι αρκετά σημαντική αφού θα συζητηθούν και θα εξευρεθούν τρόποι συντονισμού ενεργειών της τοπικής αρχής με το Υπουργείο Εξωτερικών σε θέματα οργάνωσης και ασφάλειας.

Ο κ. Βέργας τόνισε ότι κατά το εξάμηνο της Προεδρίας του Συμβουλίου της Ε.Ε από την Κύπρο, θα υπάρξει έντονη κινητικότητα ξένων επισήμων στην Πάφο ενώ θα πραγματοποιηθούν και ποικίλες εκδηλώσεις στην πλατεία του μεσαιωνικού κάστρου και σε άλλα σημεία της πόλης.

Η άτυπη σύνοδος των Υπουργών Εξωτερικών θα πραγματοποιηθεί στο Aphrodite Hills στην περιοχή της Πέτρας του Ρωμιού ενώ οι Υπουργοί των Εξωτερικών των μελών της Ε.Ε θα παρακολουθήσουν και το Φεστιβάλ Όπερας που διοργανώνεται κάθε χρόνο στην πλατεία του Μεσαιωνικού κάστρου στην Κάτω Πάφο.

Keywords
Τυχαία Θέματα