Η ΔΕΟΚ δεν θα δεχθεί μνημόνιο που θα επαναφέρει την κυπριακή κοινωνία σε εποχές φτώχειας

12:12 17/11/2012 - Πηγή: OnlyCY

Το μήνυμα ότι η ΔΕΟΚ δεν θα δεχθεί μνημόνιο που θα επαναφέρει την κυπριακή κοινωνία και την οικονομία σε εποχές αποικιοκρατικής φτώχειας και ανέχειας, έστειλε από την Πάφο ο Γενικός Γραμματέας της ΔΕΟΚ Διομήδης Διομήδους στο πλαίσιο διάσκεψης Τύπου. Μπορούμε και πρέπει να είμαστε έτοιμοι να επιδιώξουμε εναλλακτικές λύσεις αντί παράδοση της Κυπριακής Δημοκρατίας

στα «δόντια των λεόντων», πρόσθεσε.

Ο κ. Διογένους ανέφερε πως η ΔΕΟΚ αρχίζει σύντομα το δύσκολο , αλλά αναγκαίο, μαχητικό δυναμικό αγώνα και τις κινητοποιήσεις για να δημιουργηθεί μια ισχυρή δημοκρατική κοινωνική συμμαχία ενάντια στην παράδοση και υποδούλωση της Κύπρου στην Τρόικα .

Κάλεσε παράλληλα, σ’ αυτή την προσπάθεια και όλες τις συνδικαλιστικές και κοινωνικές δυνάμεις να συμπαραταχθούν μαζί με την ΔΕΟΚ. Θα καλέσουμε επίσης συνέχισε « τις δεκάδες χιλιάδες των ανέργων, τους συνταξιούχους, τους νέους και τις νέες να στρατευθούν στον αγώνα για τη προστασία της κοινωνικής συνοχής και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας στον τόπο μας» .

Ο Γενικός Γραμματέας της ΔΕΟΚ ανέφερε πως οι ηγέτες του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου αλλά και το κλιμάκιο της Τρόικας θέλουν να οδηγήσουν την Κύπρο στο μεσαίωνα. Μετά συνέχισε, τις τελευταίες διαπραγματεύσεις του κλιμακίου της Τρόικας την τρέχουσα εβδομάδα, με την κυβέρνηση, άρχισε να αποκαλύπτεται « η απειλή καταβαράθρωσης του κοινωνικού και οικονομικού ιστού της Κύπρου» από τις απαιτήσεις των ξένων δανειστών μας.

Ο κ Διογένους συμπλήρωσε πως όταν η ΔΕΟΚ προειδοποιούσε ότι τα μέτρα, οι προτάσεις και οι προθέσεις της Τρόικας, όπως κατατέθηκαν στις 25 Ιουλίου 2012 είναι κυριολεκτικά ένα « τσουνάμι» σε βάρος των εργαζομένων, της κοινωνίας και του κράτους της Κύπρου, πολύ λίγοι έδιναν σημασία.

Για να δανειοδοτήσει η Τρόικα, το κυπριακό κράτος, με σκοπό να καλύψει τις εγκληματικές ενέργειες και αμέλειες των διοικούντων τις τράπεζες, απαιτεί πρόσθεσε, διαγραφή των χρεών του κράτους προς το Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων ύψους 7,3 δις ευρώ. Απαιτεί επίσης συνέχισε « αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης από 65 στα 67 και μετά στα 69 χρόνια , κατάργηση της εισφοράς του κράτους στο ΤΚΑ, κατάργηση της ΑΤΑ, περικοπές μισθών και συντάξεων, υποβάθμιση και αποδυνάμωση του κοινωνικού και οικονομικού ρόλου του Συνεργατικού Κινήματος και όλα τα έσοδα από φυσικό αέριο και υδρογονάνθρακες να χρησιμοποιούνται για την εξόφληση κρατικών δανείων αντί για ανάπτυξη και νέες θέσεις εργασίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα