Η ΔΕΟΚ καλεί τους οικοδόμους σε συστράτευση και ενότητα

12:16 19/1/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η ΔΕΟΚ καλεί, με αφορμή την κατάσταση που επικρατεί στην οικοδομική βιομηχανία, όλους τους εργαζομένους του τομέα «σε συστράτευση και ενότητα ώστε να υπερασπιστούν με αγωνιστικότητα και αποφασιστικότητα τα δικαιώματα τους στην εργασία».

Όπως αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση, το Γενικό Συμβούλιο της Συντεχνίας Οικοδόμων της ΔΕΟΚ συνεδρίασε χτες Τετάρτη και ασχολήθηκε με την κατάσταση που επικρατεί στην οικοδομική βιομηχανία μετά τη

μονομερή απόφαση της ΟΣΕΟΚ για τη μη καταβολή της ΑΤΑ για το 2012 και την κωλυσιεργία της για την ανανέωση της Συλλογικής Σύμβασης της οικοδομικής βιομηχανίας που έχει λήξει στις 31/12/2010.

Η ΔΕΟΚ εκφράζει «δυσαρέσκεια για την μονομερή απόφαση της ΟΣΕΟΚ για τη μη καταβολή της ΑΤΑ και τη μη ανανέωση της Συλλογικής Σύμβασης», καλώντας παράλληλα την ΟΣΕΟΚ να εγκαταλείψει τις ακραίες τοποθετήσεις και να προσέλθει σε διάλογο με θετικό και εποικοδομητικό πνεύμα ώστε να εξευρεθεί λύση σε όλα τα προβλήματα που ταλανίζουν την οικοδομική βιομηχανία κατά τρόπο που να αποτρέπεται η κρίση στις εργασιακές σχέσεις και η διασάλευση της εργατικής ειρήνης στην οικοδομική βιομηχανία.

Καλεί παράλληλα την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Σωτηρούλα Χαραλάμπους και τη μεσολαβητική υπηρεσία να αναλάβουν πρωτοβουλίες έτσι ώστε να προλάβουν μια εργατική αναταραχή σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς.

Η ΔΕΟΚ καλεί ακόμα το συνδικαλιστικό κίνημα σε ενότητα για να μπορέσει να αγωνιστεί μέχρι τέλους για τα δίκαια δικαιώματα των εργαζομένων.

Καλεί, τέλος, τα μέλη της Συντεχνίας Οικοδόμων της ΔΕΟΚ να συμμετέχουν μαζικά και δυναμικά στις Γενικές Συνελεύσεις των εργαζομένων της Οικοδομικής Βιομηχανίας που έχουν συγκαλέσει οι Συντεχνίες.

Keywords
Τυχαία Θέματα