Η διατήρηση του φορολογικού συντελεστή στο επίκεντρο της ΓΣ του ΣΕΛΚ

16:12 21/6/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η καταξίωση της Κύπρου ως ενός αξιόπιστου διεθνούς κέντρου παροχής επιχειρηματικών υπηρεσιών κύρους, η διατήρηση του ευνοϊκού φορολογικού περιβάλλοντος και του συντελεστή του εταιρικού φόρου στο 10%, έτσι ώστε να συνεχίσει η Κύπρος να αποτελεί πόλο έλξης για διεθνείς επενδυτές και η προώθηση ουσιαστικών μέτρων ανάπτυξης της οικονομίας, πρόσθετα από τα οποιαδήποτε άλλα μέτρα χρειαστεί να ληφθούν για σκοπούς συγκράτησης των δημοσίων δαπανών, συνθέτουν το πλαίσιο

των θέσεων που ανέδειξε ο Σύνδεσμος Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου (ΣΕΛΚ) κατά τη διάρκεια της 51ης ετήσιας γενικής του συνέλευσης, που πραγματοποιήθηκε χθες στη Λευκωσία.

Παρουσία του Προέδρου της Βουλής Γιαννάκη Ομήρου, του Υπουργού Αμυνας Δημήτρη Ηλιάδη, Βουλευτών και εκπροσώπων του επιχειρηματικού κόσμου και της οικονομίας, ο Πρόεδρος του ΣΕΛΚ Θεόδωρος Παρπέρης τόνισε ότι “η συνεισφορά του τομέα υπηρεσιών και των διεθνών επενδύσεων προς ξένους ανέρχεται στο 45% περίπου του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος (ΑΕΠ) της Κύπρου, όπως αναφέρει δελτίο Τύπου του ΣΕΛΚ.

Επίσης, πέραν του 80% των φορολογικών εσόδων του τόπου προέρχονται από εταιρείες διεθνών συμφερόντων. Για το λόγο αυτό, απαιτείται έμπρακτη στήριξη του τομέα από το κράτος και συνεχής εξέλιξη της επαγγελματικής ποιότητας του λογιστικού – ελεγκτικού επαγγέλματος που, παρά την κρίση, συνεχίζει να δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας στην κυπριακή οικονομία.

Λίγες μέρες πριν την ανάληψη της Ευρωπαϊκής Προεδρίας από την Κυπριακή Δημοκρατία, ο Πρόεδρος του ΣΕΛΚ σημείωσε πως “το γεγονός αυτό βοηθά στην κατεύθυνση ανάταξης της οικονομίας. Είναι μία μεγάλη ευκαιρία να αναδείξουμε διεθνώς τα συγκριτικά μας ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα, αυτά που μας καθιέρωσαν σε δυναμικούς τομείς της οικονομικής δραστηριότητας.

Για το λόγο αυτό, ο ΣΕΛΚ στηρίζει έμπρακτα την Κυπριακή Προεδρία, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες διεθνών εκδηλώσεων κατά τη διάρκειά της”. Η Κύπρος δεν είναι δυνατό να μείνει ανεπηρέαστη από εξελίξεις παγκόσμιας έκτασης και επιρροής. Οφείλουμε όμως να κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι, είπε.

Όπως ανέφερε στην ομιλία του ο κ. Παρπέρης, “ακούγεται περίεργο αλλά σε αυτές τις μεγάλες αλλαγές έχουμε να αντιτάξουμε τις δικές μας σταθερές. Και αυτές είναι η εξωστρέφεια, η στρατηγική, ο προγραμματισμός, ο επαγγελματισμός, η ταχύτητα προσαρμογής, η ικανότητα να κερδίζουμε τις μάχες που δίνουμε ενώνοντας τις δυνάμεις μας».

Αυτές είναι οι σταθερές μας. Σε αυτές οφείλουμε να επενδύουμε και με αυτές μπορούμε να αντιμετωπίσουμε με επιτυχία τις προκλήσεις, κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα