Η ΕΔΕΚ καλεί τους πολίτες να μετέχουν μαζικά στις επαναληπτικές Προεδρικές εκλογές

16:30 22/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

Το Κ.Σ. ΕΔΕΚ καλεί τους πολίτες να μετέχουν μαζικά στις επαναληπτικές εκλογές για ανάδειξη του Νέου Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας.

«Καλούμε τους πολίτες να ενεργήσουν με γνώμονα τη διασφάλιση της ακεραιότητας του προγράμματος, των θέσεων και των αρχών που καταθέσαμε στην προεκλογική περίοδο και με δεδομένο ότι η προγραμματική μας διακήρυξη, οι θέσεις και οι

προτάσεις μας στα κρίσιμα και σημαντικά ζητήματα του τόπου, δεν συνάδουν και δεν είναι σύμφωνες με τις θέσεις κανενός από τους δύο υποψηφίους», προσθέτει.

Αναφέρει, επίσης, ότι δεν μπορεί να μοιραστούν την ευθύνη για πολιτικές προτάσεις που δεν συνδιαμόρφωσε και με τις οποίες διαφωνεί.

«Θα ήταν ασέβεια προς το λαό και προς τη διαχρονική μας συνέπεια να αλλοιώσουμε τις θέσεις και τις προτάσεις μας με στόχο μερίδιο εξουσίας. Θα ήταν εμπαιγμός και ακύρωση των αρχών και αξιών στις οποίες πιστεύουμε και τις οποίες υπηρετούμε», συμπληρώνει.

Η ΕΔΕΚ αναφέρει ότι θα συνεχίσει να αγωνίζεται με συνέπεια για μια καινούρια στρατηγική στο μεγάλο εθνικό μας θέμα, για ανάπτυξη με κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη, για γρήγορη έξοδο από τα μνημόνια που δεσμεύουν την εθνική και ακρωτηριάζουν την οικονομική μας κυριαρχία, για αναστήλωση του κράτους και των θεσμών, για πάταξη της διαφθοράς, συναλλαγής και αδιαφάνειας στη δημόσια ζωή.

«Από τη θέση μιας σοβαρής, υπεύθυνης και εποικοδομητικής αντιπολίτευσης με μοναδικό στόχο να βγει ο τόπος από την κρίση και να υπάρξει μια νέα εθνική στρατηγική στο Κυπριακό», καταλήγει.

Keywords
Τυχαία Θέματα