Η ΕΕ έχει πλέον τα κατάλληλα μέσα για προγράμματα διάσωσης, δηλώνει η Αντιπρόεδρος της Κομισιόν

17:30 28/7/2013 - Πηγή: OnlyCY

“Ο χρόνος της τρόικας τελείωσε”, υπογράμμισε η Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής , Επίτροπος Δικαιοσύνης Βίβιαν Ρέντινγκ σε συνεντεύξεις τις οποίες παραχώρησε στις εφημερίδες Real News και Καθημερινή της Κυριακής.

Η κ. Ρέντινγκ υποστήριξε ότι η Ευρωπαϊκή ‘Ενωση διαθέτει πλέον τα κατάλληλα εργαλεία προκειμένου να αναλάβει τα προγράμματα

διάσωσης, ενώ υποστηρίζει ότι δικαίως οι πολίτες δεν εμπιστεύονται την τρόικα, καθώς δεν μπορεί κρίσιμες αποφάσεις, όπως η απόλυση δεκάδων χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων, να λαμβάνονται πίσω από κλειστές πόρτες.

“Είμαστε ευγνώμονες (για την συνδρομή του ΔΝΤ στην αρχή της κρίσης), αλλά αυτό το σχήμα έχει πια ολοκληρώσει την διαδρομή του. Δεν υπάρχει επείγουσα κατάσταση. Τώρα η ΕΕ έχει τα κατάλληλα εργαλεία για να αντιμετωπίσει τα προβλήματά της. Για αυτό λέω: ο χρόνος της τρόικας τελείωσε. Η Ευρώπη είναι προετοιμασμένη και πρόθυμη να λύσει μόνη τα προβλήματά της – με τον ευρωπαϊκό τρόπο, με δημοκρατικό έλεγχο και λογοδοσία”, είπε η κ.Ρέντινγκ στην Real News,

Είπε ότι ουσιαστικές αποφάσεις, εάν π.χ. πρέπει να απολυθούν δεκάδες χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι, δεν πρέπει να λαμβάνονται πίσω από κλειστές πόρτες, αλλά να συζητούνται στο Ευρωκοινοβούλιο με την Κομισιόν σε εξέχοντα ρόλο.

Αναφερόμενη στην έξαρση φαινομένων λαϊκισμού λόγω της κρίσης, η Αντιπρόεδρος της Κομισιόν ανέφερε στην Καθημερινή της Κυριακής ότι “σε καιρούς κρίσης, είναι εύκολο να πέσει κανείς στην παγίδα του λαϊκισμού” και προειδοποίησε όλους όσοι αρέσκονται σε αυτή την τακτική ότι “ο λαϊκισμός και ο φθηνός εθνικισμός δεν θα δώσουν λύση στο ελληνικό πρόβλημα, ούτε αποτελούν απάντηση στις κοινές μας προκλήσεις”, ενώ πρόσθεσε ότι “πρέπει να μείνουμε προσηλωμένοι στις αξίες μας και η Ελλάδα να συνεχίσει τον δρόμο των μεταρρυθμίσεων”.

Keywords
Τυχαία Θέματα