Η ΕΕ προωθεί ειρήνη και συνεργασία, δηλώνει ο Υπ. Παιδείας

15:12 9/5/2013 - Πηγή: OnlyCY

Οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης και οι συνέπειες αποφάσεων που λήφθηκαν σε ευρωπαϊκό επίπεδο έχουν δημιουργήσει σε αρκετούς αισθήματα απογοήτευσης, τα οποία είναι κατανοητά, δήλωσε ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κυριάκος Κενεβέζος, προσθέτοντας ωστόσο ότι δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να μας αποπροσανατολίζουν από τη σημασία της ΕΕ ως ενός υπερεθνικού θεσμού που, βασισμένος στις αξίες της αλληλεγγύης και του αλληλοσεβασμού, μπορεί και πρέπει να προωθήσει την ειρήνη και τη συνεργασίας μεταξύ των λαών.

Σε χαιρετισμό του στη δημοσιογραφική διάσκεψη για τα

40χρονα του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Κύπρου, ο Υπουργός Παιδείας είπε ότι «κατά την τρέχουσα χρονιά, η εκπαίδευση της Κύπρου βρίσκεται στη διαδικασία εκσυγχρονισμού, αναγκαίου για την αντιμετώπιση των νέων συνθηκών και νέων προκλήσεων».

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο κ. Κενεβέζος είπε ότι «η επιτυχία αυτής της προσπάθειας είναι ζωτικής σημασίας για την κυπριακή κοινωνία ως σύνολο και η στήριξή της είναι πρόκληση και χρέος για όλους».

Πρόσθεσε ότι «τα δεδομένα επιβεβαιώνουν ότι το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο ανταποκρίνεται δημιουργικά στο χρέος του και προσφέρει όλες του τις δυνάμεις για επιτυχία του έργου για αυτό και δικαιούται να έχει στο πολυσχιδές έργο του τη στήριξη και την εκτίμηση όλων των παραγόντων της κυπριακής εκπαίδευσης».

Ο Υπουργός Παιδείας είπε ότι «είναι πια τεκμηριωμένο και ο κάθε ένας και κάθε μία εκπαιδευτικός το γνωρίζει καλύτερα, ότι το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου επιτέλεσε και εξακολουθεί να επιτελεί πολύ σημαντικό, ποσοτικό και ποιοτικό έργο, στο πλαίσιο της αποστολής του, η οποία είναι καθοριστική για την ανάπτυξη και τη συνεχή βελτίωση της εκπαίδευσης στην Κύπρο».

Σημείωσε ότι «η όλη δράση του αποτελεί προτεραιότητα της κυβερνητικής μας πολιτικής, ως ο άξονας της συνεχούς επιμόρφωσης και ενδοϋπηρεσιακής ανάπτυξης των εκπαιδευτικών μας».

Αναφερόμενος στη διασύνδεση Παιδαγωγικού Ινστιτούτου και ΕΕ, ο Υπουργός Παιδείας είπε πως «το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο έχει ενεργό εμπλοκή στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι και συμμετέχει στη διαμόρφωση πολιτικών στους τομείς της αρμοδιότητάς του ενώ αξιοποιεί ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά προγράμματα, αποτελώντας ένα εξαιρετικό παράδειγμα για το πώς μπορούμε να αξιοποιήσουμε τη συμμετοχή μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση με τον πιο δημιουργικό τρόπο».

Καταλήγοντας, ο Κυριάκος Κενεβέζος δήλωσε βέβαιος «ότι μέσα από τις δράσεις και τις συζητήσεις που θα ακολουθήσουν εντός της χρονιάς, θα προβληθεί το έργο και η συμβολή του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Κύπρου με σκοπό τη συνεχή βελτίωση και αναβάθμιση του έργου του καθώς και τη στήριξη ευρύτερα, του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού».

Keywords
Τυχαία Θέματα