Η ε/κ πλευρά δεν έχει σοβαρά αποδεικτικά στοιχεία εναντίον του, δηλώνει ο Αρικλί

16:42 21/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η ε/κ πλευρά δεν έχει σοβαρά αποδεικτικά στοιχεία που να τον συνδέουν με τα γεγονότα στη Δερύνεια το 1996, δήλωσε ο Ερχάν Αρικλί λέγοντας ότι δεν φοβήθηκε ότι θα δικασθεί στην ε/κ πλευρά.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ο κ. Αρικλί έδωσε διάσκεψη Τύπου στην Κιργισία και τη δήλωσή του έστειλε και στο «τ/κ πρακτορείο ειδήσεων», στην οποία υποστηρίζει ότι δεν είναι γνωστό ποιοί σκότωσαν τον Τάσο Ισαάκ. Ο ίδιος, είπε, ήταν πρόεδρος μιας από τις «μη κυβερνητικές οργανώσεις», της Turk Bir, που στην τ/κ πλευρά διοργάνωναν αντι-εκδήλωση στην εκδήλωση των Ε/κ

στο Λήδρα Πάλλας στη Λευκωσία και την ημέρα εκείνη (της δολοφονίας του Τάσου Ισαάκ) ήταν μαζί με εκατοντάδες στο Λήδρα Πάλλας και αυτό έχει καταγραφεί και από τηλεοπτικές κάμερες.

Στα χέρια των Ε/κ, συνέχισε, δεν υπάρχει κανένα σοβαρό αποδεικτικό στοιχείο ότι έχει σχέση με το γεγονός. «Η ε/κ Ιντερπόλ δεν απέστειλε κανένα φάκελο στην Ιντερπόλ Κιργισίας. Εστειλε κάτι φωτογραφίες που ήταν αν μη τι άλλο αστείες».

Στοιχεία όπως ο τόπος γέννησής του και το όνομα του πατέρα του, συνέχισε, ήταν λάθος. Εμπαίζουν την δικαιοσύνη της Κιργισίας με αυτό το αίτημα που εμπεριέχει μη σοβαρά στοιχεία, για ένα τόσο σοβαρό θέμα, με το οποίο με ζήτησαν, ισχυρίστηκε ο κ. Αρικλί.

«Τελικά, η δικαιοσύνης της Κιργισίας απαξίωσε αυτό το αβάσιμο αίτημα και το δικαστήριο προειδοποίησε ότι κανείς δεν μπορεί να επιβάλλει οποιαδήποτε απόφαση στην Δημοκρατία της Κιργισίας με αυτό το αστείο και ‘άδειο’ αίτημα».

Οσον αφορά το γιατί το αίτημα για την έκδοσή του ήρθε μετά από 16 χρόνια από το 1996, ο κ. Αρικλί είπε ότι οι σχέσεις Τουρκίας – Κιργισίας έχουν φτάσει σε πολύ καλό επίπεδο και αυτό έχει ανησυχήσει κάποιες μεγάλες δυνάμεις, προσθέτοντας ότι ο ίδιος ως «πρόεδρος» του «ιδρύματος φιλίας και συνεργασίας» του ψευδοκράτους με την Κεντρική Ασία, προβαίνει σε σημαντικές ενέργειες για την αναγνώριση της «ΤΔΒΚ».

Keywords
Τυχαία Θέματα