Η Ελληνική Αστυνομία έρχεται για να παραλάβει τον Βασαρμίδη

15:37 19/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας ενέκρινε σήμερα αίτημα της Αστυνομίας για έκδοση στην Ελλάδα του Νικόλαου Βασαρμίδη, 27 χρόνων από την Ελλάδα, προκειμένου να δικαστεί για υπόθεση κατοχής ναρκωτικών. Εντός δέκα ημερών άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας αναμένονται στην Κύπρο για να παραλάβουν τον 27χρονο.

Εναντίον του Βασαρμίδη, ο οποίος μεταφέρθηκε

στη Κύπρο από την Ελλάδα δυνάμει ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης που είχε εκδοθεί από την κυπριακή Αστυνομία, υπήρχε μαρτυρία που δημιουργούσε –σύμφωνα με την Αστυνομία – εύλογες και γνήσιες υπόνοιες ότι ενέχεται στη διάπραξη του πενταπλού φόνου που σημειώθηκε στις 23 Ιουνίου 2012 στην Αγία Νάπα.

Σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αμμοχώστου Αστυνόμος Γιώργος Οικονόμου ανέφερε ότι «μετά από οδηγίες του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, ο τρίτος Ελληνας υπήκοος που τελούσε υπό κράτηση αναφορικά με τον πενταπλό φόνο στην Αγία Νάπα, αφέθηκε σήμερα ελεύθερος καθότι η μαρτυρία που εξασφαλίστηκε εναντίον του δεν ήταν ικανοποιητική για να κατηγορηθεί ενώπιον του Δικαστηρίου».

Ωστόσο, πρόσθεσε, «την ίδια ώρα ο 27χρονος επανασυνελήφθηκε με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης που μας έχουν αποστείλει οι ελληνικές αρχές για να εκδοθεί στην Ελλάδα για υποθέσεις κατοχής ναρκωτικών. Συγκεκριμένα, κατά την έρευνα που έγινε όταν συνελήφθηκε για να έρθει στην Κύπρο, βρέθηκαν στην κατοχή του 144 γραμμάρια κοκαΐνης και 40 γραμμάρια κάνναβης».

Ο 27χρονος, συνέχισε ο κ. Οικονόμου, «οδηγήθηκε σήμερα στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας όπου ξεκίνησε η διαδικασία έκδοσής του, ο ίδιος συναίνεσε στο να εκδοθεί στην Ελλάδα και εντός 10 ημερών άνδρες της ελληνικής Αστυνομίας αναμένονται στην Κύπρο για να τον παραλάβουν».

Ανέφερε ακόμα ότι «εάν στο μέλλον εξασφαλιστεί εναντίον του 27χρονου μαρτυρία η οποία να είναι ικανοποιητική για να κατηγορηθεί ενώπιον Δικαστηρίου, ως Αστυνομία θα αιτηθούμε την επανέκδοση του στην Κύπρο για να καταχωρηθεί υπόθεση εναντίον του».

Keywords
Τυχαία Θέματα